ISIL-opprørere beleiret irakisk grenseby

Ligger på grensen mot Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sunnimuslimske opprørere har beleiret den irakiske byen Al-Qaim, som ligger på grensen mot Syria, opplyser irakiske sikkerhetskilder.

At byen nå er på opprørernes hender, er en stor strategisk seier for den militante ekstremistgruppa ISIL og andre sunnimuslimske grupper som støtter dem, ettersom de nå har fritt leide til å frakte tunge våpen fram og tilbake mellom Irak og Syria.

ISIL-opprørerne innledet angrepet mot Al-Qaim fredag ettermiddag, og det har blitt meldt om harde kamper. I morgentimene lørdag kom meldingen om at ISIL hadde tatt kontroll over byen.

- Regjeringen fortsatt i kontroll En irakisk sikkerhetskilde forteller at idet de irakiske grensevaktene fikk vite om beleiringen, så la de ned våpnene sine og forlot stillingene sine.

Men ifølge en kilde for antiterrorseksjonen i den irakiske regjeringen, har det irakiske forsvaret fortsatt kontroll over Al-Qaim.

Offensiv ISIL innledet for snart to uker siden en omfattende offensiv i Nord-Irak. Flere hundre mennesker har siden da blitt drept, mange av dem har blitt ofre for summariske henrettelser.

Myndighetene i Bagdad har bedt USA om å gjennomføre luftangrep mot ISIL-krigerne og deres støttespillere. Men USAs president Barack Obama har ikke kommet med andre løfter enn å sende 300 militærrådgivere til Irak. Obama har dessuten gjort det klart at det ikke er aktuelt å sende bakkestyrker til landet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer