ISIL skal ha tatt kontroll over Iraks største demning

Kan i verste fall skape flodbølge.

SKAL HA TATT KONTROLL OVER IRAKS STØRSTE DEMNING: Kurdiske myndigheter opplyser nå at ISIL-krigere skal ha tatt over denne demningen i i Mosul i Irak. Foto: AP / Khalid Mohammed / NTB scanpix
SKAL HA TATT KONTROLL OVER IRAKS STØRSTE DEMNING: Kurdiske myndigheter opplyser nå at ISIL-krigere skal ha tatt over denne demningen i i Mosul i Irak. Foto: AP / Khalid Mohammed / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som amerikanerne og irakerne har startet sine luftangrep mot ISIL-styrkene ved byen Erbil i Irak, meldes det at ISIL-militanter har tatt kontroll over den største demningen i Irak.

Det opplyser offisielle kurdiske kilder, ifølge CNN og Reuters nå i kveld.

Det skal ha vært kraftige kamper om demningen, som ligger nord for Mosul i Irak, mellom ISIL og kurdiske styrker den siste uka. I går kom de første meldingene om at demningen skal ha blitt tatt over av ISIL, men i dag kom de første uttalelsene fra motstanderne på kurdisk side som tyder på at det virkelig har skjedd.

Flodbølge Det har vært forbundet med frykt at ISIL skal ta over demningen som ligger ved elva Tigris, har New York Times tidligere skrevet.

Dersom demningen kommer i feil hender kan det få katastrofale følger. Ved å kontrollere demningen har man mulighet til å skape en kraftig flodbølge, har New York Times skrevet tidligere.

For sju år siden skrev en av Pentagons samarbeidspartnere i Irak en rapport som satte lys på en rekke strukturelle problemer på demningen, og advarte mot de katastrofale følgende som kunne skje om ISIL tok kontrollen over den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer