Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iskald hilsen til AUF-kamerater

Bjørn Jarle Røberg-Larsen kom med en iskald hilsen til Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen da han avsluttet sin forklaring i i retten i går. Han føler ikke engang hat, bare likegyldighet, overfor sine tidligere AUF-kamerater, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tre andre tiltalte har stjålet tre år av mitt liv. Jeg følte svik til å begynne med. Nå er jeg totalt likegyldig til dem. Om de har det godt eller dårlig med seg selv, er jeg fullstendig likegyldig til. De får ta konsekvensene for det de har gjort, sa Røberg-Larsen.

I flere år jobbet de tett sammen til alle døgnets tider i AUF i Oslo, ikke minst med forskuttering av medlemskontingent som de nå må svare for i retten.

Isfront

Da saken sprakk i media, og Røberg-Larsen gikk ut med en annen versjon enn de andre, sprakk også vennskapet. Siden har det vært en isfront mellom Røberg-Larsen og de tre andre.

Nå slåss de hver for seg i retten for å bli trodd.
I går ble Røberg-Larsen kjørt hardt av Anders Greif Mathisens forsvarer Erik Nadheim på sine motiver for å «sverte AUF i Oslo».

- Jeg har ikke gjort noe for å sverte AUF i Oslo, jeg har lagt alle kortene på bordet, som de andre også sa de ville, svarte Røberg-Larsen.

Han benektet at grunnen var oppdagelsen av underslaget han er tiltalt for og at han følte at det begynte å brenne under føttene.

- Jeg har vært med på å bedra Oslo kommune for flere hundre tusen kroner, men jeg har ikke begått underslag mot AFU i Oslo, sa han.
- Er det ikke mindre edelt å stikke penger til seg selv enn til en organiasjon, spurte Nadheim.

- Jeg har ikke stukket penger til meg selv. Men det er vel heller ikke særlig ærerikt å bedra en offentlig myndighet for flere hundre tusen kroner, parerte Røberg-Larsen.

Følte seg sveket

Han fortalte at også han hadde følt seg sveket, særlig av sin tidligere gode venn Ragnar Bøe-Elgsaas.
Røberg-Larsen fortalte at da Per Olav Brunvand og Anders Sønstevold fra Innflytternes Lokallag prøvde å avsløre medlemsjukset i AUF i Oslo i 1992, ble de møtt med samme iskalde skulder som han selv fikk oppleve tre år seinere.

Laget historier

- Vi laget historier om at de var forstyrret og i mental ubalanse. Jeg var med på det. Derfor er det ikke så rart at de samme historiene lages om meg. Jeg ser parallellen, sa Røberg-Larsen.

I 1992 mente Røberg-Larsen det var best for AUF i Oslo at medlemsjuksingen fortsatte.

Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen har i retten forklart at de la ut flere titusener kroner av egne penger for å dekke medlemsforskutteringen i 1994, og at de ikke krevde pengene tilbake fra AUF i Oslo.

Ikke idealisme

Røberg-Larsen avviste kontant at dette var uttrykk for idealisme.

- Det var det ikke. På regnskapet for 1993 hadde AUF i Oslo 207000 kroner i overskudd. Hvorfor ba de ikke om å få utleggene, det var jo til og med utgifter til inntekts ervervelse? Hvorfor ble ikke utleggene regnskapsført? Fordi det var feil det de gjorde, sa Røberg-Larsen.

SOM DE ANDRE:</B> - Jeg har ikke gjort noe for å sverte AUF i Oslo. Jeg har lagt kortene på bordet, som de andre også sa de ville, sa Bjørn Jarle Røberg-Larsen i retten i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!