Iskald krig i dypet

En russisk spesialubåt jakter nå britiske atomubåter. Det skremmer det britiske forsvaret, som slår alarm om aktiviteten.

JEGEREN: En spesialutgave av russernes Akula-ubåter skal jage fremmede ubåter ved å spore motpartens akustiske signatur. Foto: SCANPIX
JEGEREN: En spesialutgave av russernes Akula-ubåter skal jage fremmede ubåter ved å spore motpartens akustiske signatur. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Kilder i den britiske marinen sier til avisa Daily Telegraph at de ikke har møtt på flere russiske ubåter i havet siden 1987.

— De spiller et spill med oss, sier en ledende ikke navngitt offiser til avisa.

Akustisk signatur Det som vekker spesiell bekymring, er at en spesialoppgradert angrepsubåt av den fryktede russiske Akula-klassen har prøvd å skaffe seg opptak av den såkalte akustiske signaturen til britenes Vanguard-klasse av ubåter.

Man kan som kjent ikke se ubåter under vann, så de sporer hverandre ved hjelp av disse lydsignaturene.

Britenes fire Vanguard-ubåter bærer interkontinentale Trident-atomraketter, og utgjør hele britenes kjernefysiske avskrekkingsarsenal. Telegraph skriver at britisk marine nå har beordret en angrepsubåt til å beskytte Vanguard-ubåtene.

— Store ressurser — Vi har brukt store ressurser på å beskytte Trident fordi vi under ingen omstendigheter kan la russerne lære seg den akustiske signaturen av en av våre bombeubåter, da det vil ødelegge for vår avskrekkingsevne, sier marineoffiseren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer