Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iskaldt gjensyn i retten

Den utpressingssiktede travtreneren Atle Hamre og offeret Thor Christensen utvekslet knapt et blikk da de idag møttes i Sandefjord byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Hamre nekter all straffskyld, etter å forklart seg i retten i fire dager. Hamre er tiltalt for utpressing på gigantiske 28 millioner kroner mot den tidligere skipsrederen Thor Christensen.

Hamre har i retten gitt et inntrykk av Christensen som en forretningsmann med dårlig kontroll over egen økonomi.

I dag forklarte Christensen seg om flere av forretningsprosjektene Hamre har omtalt i sin forklaring. Christensen innrømmer at han har tapt store penger på to konkrete prosjekter.

Det ene av disse prosjektene var utvikle en mekanisk rullestol for multihandikappede. Det kostet Christensen 15 millioner kroner.

Christensen medgir også tapt 10 - 12 millioner på travhester ved Skogan gård, stallen der Atle Hamre var travtrener.

Etter å ha forklart seg i retten i dag sa Christensen til Dagbladet at han er lettet over at saken endelig kommer opp.

- Ventetiden har vært en stor belastning, sier Christensen.

Han fortsetter sin vitneforklaring mandag.

Utpressingssaken I januar 1993 mottok skipsreder Thor Christensen et trusselbrev med krav om 500 000 kroner. Etter samråd med sin advokat, Sverre A. Holm, gikk Christensen til politiet i februar 1999.

20. mai i fjor ble travkusk Atle Hamre varetektsfengslet, siktet for utpressing eller medvirkning til utpressing mot Christensen. Hamre var varetektsfengslet i ti uker.

Et salg av Christensens hytte i Uvdal står også sentralt i saken. For hytta betalte TV-kjendis Hallvard Flatland 600 000 kroner til Hamre, men fikk seinere 200 000 kroner i rabatt av Christensen. Sistnevnte mottok imidlertid aldri pengene, og vant tilbake hytta da saken var i retten i fjor høst.
Utpressingssaken I januar 1993 mottok skipsreder Thor Christensen et trusselbrev med krav om 500 000 kroner. Etter samråd med sin advokat, Sverre A. Holm, gikk Christensen til politiet i februar 1999. 20. mai i fjor ble travkusk Atle Hamre varetektsfengslet, siktet for utpressing eller medvirkning til utpressing mot Christensen. Hamre var varetektsfengslet i ti uker. Et salg av Christensens hytte i Uvdal står også sentralt i saken. For hytta betalte TV-kjendis Hallvard Flatland 600 000 kroner til Hamre, men fikk seinere 200 000 kroner i rabatt av Christensen. Sistnevnte mottok imidlertid aldri pengene, og vant tilbake hytta da saken var i retten i fjor høst. Vis mer
  • I januar 1993 mottok skipsreder Thor Christensen et trusselbrev med krav om 500 000 kroner. Etter samråd med sin advokat, Sverre A. Holm, gikk Christensen til politiet i februar 1999.
  • 20. mai i fjor ble travkusk Atle Hamre varetektsfengslet, siktet for utpressing eller medvirkning til utpressing mot Christensen. Hamre var varetektsfengslet i ti uker.
  • Et salg av Christensens hytte i Uvdal står også sentralt i saken. For hytta betalte TV-kjendis Hallvard Flatland 600 000 kroner til Hamre, men fikk seinere 200 000 kroner i rabatt av Christensen. Sistnevnte mottok imidlertid aldri pengene, og vant tilbake hytta da saken var i retten i fjor høst.