VANSKELIG LETING: 
Mannskap fra Norske redningshunder bisto i letingen ved Skogshorn i Hemsedal, der en svensk mann ble tatt av snøskred. Mannen ble funnet av redningshunden Trym og det ble forsøkt gjenoppliving på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Foto: Norske redningshunder / NTB scanpix
VANSKELIG LETING: Mannskap fra Norske redningshunder bisto i letingen ved Skogshorn i Hemsedal, der en svensk mann ble tatt av snøskred. Mannen ble funnet av redningshunden Trym og det ble forsøkt gjenoppliving på stedet, men livet sto ikke til å redde. Foto: Norske redningshunder / NTB scanpixVis mer

Isklatrer døde etter snøraset i Hemsedal

Svensk 32-åring omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk mann (32) som ble tatt av et ras i sørveggen av fjellet Skogshorn i Hemsedal i morges, døde av skadene, opplyser Ullevål sykehus ifølge NTB.

Det 50 meter brede og 200 meter lange skredet ble meldt inn klokka 09 av en person i følget til offeret.

Etter at redningsmannskapene ankom ble  mannen funnet etter kort tid av en redningshund.

- Det var redningshunden Trym og hundefører Thomas Øye som fant den savnede, skreb Norske Redningshunder i en pressemelding.

Det ble gjort gjenopplivingsforsøk på stedet fram til den skadde ble fløyet i helikopter til Ullevål, men 32-åringen døde seinere på sykehuset av skadene.

Mannen var en del av et følge på tre isklatrere. De to andre er fysisk uskadde, ifølge politiet.

Skogshorn er et populært turistmål året rundt, og toppen måler 1728 meter over havet. Fjellet er lett tilgjengelig fra øst og nord, mens sørsida er stupbratt og kun benyttet av is- og fjellklatrere.