Isklatrer døde i ulykke på Rjukan

En utenlandsk isklatrer falt 30-40 meter, og lå fanget på en fjellhylle i Rjukanfossen.

REDNINGSAKSJON: Politet fikk ved 9.15-tida melding om en klatreulykke i Rjukanfossen, og luftambulanse og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet. Den skadde isklatreren, som lå på en fjellhylle mellom 60 og 70 meter fra bunnen av juvet, skulle hentes ut av et Sea King-helikopter. Det lot seg imidlertid ikke gjøre fordi helikopteret ikke fant landingsplass. FOTO: Trym Mogen / Dagbladet
REDNINGSAKSJON: Politet fikk ved 9.15-tida melding om en klatreulykke i Rjukanfossen, og luftambulanse og et Sea King-helikopter ble sendt til stedet. Den skadde isklatreren, som lå på en fjellhylle mellom 60 og 70 meter fra bunnen av juvet, skulle hentes ut av et Sea King-helikopter. Det lot seg imidlertid ikke gjøre fordi helikopteret ikke fant landingsplass. FOTO: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RJUKANFOSSEN/OSLO (Dagbladet): En utenlandsk klatrer døde i dag i en isklatrerulykke på Rjukan.

Politiet har ennå ikke formelt identifisert vedkommende og varslet pårørende. Samtidig prøver de å finne ut hva som skjedde de kritiske minuttene før klatreren falt i døden.

- Vi må prøve å få et svar på hvorfor han falt. Det er jo alltid viktig å få vite, i alle fall for de som sitter igjen, sier operasjonsleder Arne Tollehaugen i Telemark politidistrikt til Dagbladet. Fanget på fjellhylle Ulykken skjedde i forbindelse med isklatring i Rjukanfossen. Politiet ble varslet om ulykka 9.15 og rundt klokka 10.15 opplyste politet at den skadde klatreren skrek og hadde det vondt, noe Dagbladets reporter selv kunne høre.

- Det er to personer som har klatret, klatrerne er utenlandske, og én av dem er skadd, sa politiets innsatsleder på stedet, Robert Strand til Dagbladet.

Rjukanfossen har en total fallhøyde 238 meter, og det høyeste loddrette fallet er på 104 meter. Fossen ligger i Vestfjorddalen i Tinn kommune i Telemark, like vest for Rjukan. . Klatreren lå da på en fjellhylle mellom 60 og 70 meter fra bunnen av juvet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer