Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iskremflyet smeltet etter seks måneder i lufta

FlyNonstop i Kristiansand begjærte seg selv konkurs i dag.

 FOR HETT UNDER SOLA:  FlyNonstop i Kristiansand startet med et fly av typen Embraer 190. I dag er flyeventyret slutt etter seks måneder drift. Illustrasjon: Flynonstop.
FOR HETT UNDER SOLA: FlyNonstop i Kristiansand startet med et fly av typen Embraer 190. I dag er flyeventyret slutt etter seks måneder drift. Illustrasjon: Flynonstop. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drømmen til tidligere iskrem-direktør Espen Hennig-Olsen om å drive sitt eget flyselskap smeltet allerede etter seks måneder.

FlyNonstop startet med brask og bram fra Kjevik i Kristiansand 25. april i år med åtte europeiske direkteruter og flymat fra kjendiskokk Trond Moi på menyen.

I formiddag var kontorene på Kjevik låst tross hektisk aktivitet på innsiden, melder Fædrelandsvennen.

Minus 30 millioner De foreløpige konkurstallene tyder på at flyeventyret kan ha kostet om lag 30 millioner kroner.

Konkurskjennelse fra Kristiansand tingrett viser en samlet gjelde på 53,7 millioner kroner, mens selskapet selv har oppgitt verdiene til maksimalt 25,4 millioner.

- Vi manglet 13 passasjer pr. flyging for å få driften til å gå rundt, sier Espen Hennig-Olsen til E24. 

- Kontakt banken Klokka 10 sendte den tidligere iskrem-makeren oppbudsbegjæring til skifteretten og denne beskjeden til passasjerer som har planlagt tur:

«Vi beklager å måtte meddele at det i dag er sendt en begjæring om oppbud av Flynonstop AS. Dette betyr at alle våre flyvninger fra og med tirsdag den 29.10.2013 klokka 06.00 er blitt innstilt. Alle våre kunder må nå kontakte sitt kredittkortselskap/bankforbindelse med billettreferanse og innbetalingskvittering for å få sine billettutgifter refundert.»

Bodø-start innstilt SAS har ifølge pressemeldingen tatt på seg å hjelpe havarerte FlyNonstop-kunder med å få kjøpt nye billetter på andre ruter.

1. november skulle FlyNonstop starte rute Bodø - London, og allerede i august hadde over 300 nordlendinger kjøpt billetter til den nye ruta, skriver avisa Nordland.

Hennig-Olsen har de siste 20 årene jobbet som markedsdirektør og vært eier i Hennig-Olsen is. Han solgte seg ut av familiebedriften, som broren fortsatt driver.

- London og Dubrovnik bra - Rutene til London og Dubrovnik har gått bra, og i juli hadde vi 69 prosent setebelegg. Men totalt sett har det vært for få passasjerer, skriver FlyNonstop i en pressemelding.

De andre rutene har gått til Barcelona, Berlin, Nice, Palma, Paris og Parma.

Espen Hennig-Olsen sier til Fædrelandsvennen at FlyNonstop har lykkes kommersielt, men ikke greid å få inn nye investorer.

 LANSERTE FLYDRØM:  Tidligere markedsdirektør i iskrem, Espen Hennig-Olsen, lanserte sitt nye flyselskap FlyNonstop på Kristiansand Lufthavn Kjevik i november  i fjor. 25. april i år lettet det første flyet - i dag er det full stopp. FOTO: JO STRAUBE/DAGBLADET.
LANSERTE FLYDRØM: Tidligere markedsdirektør i iskrem, Espen Hennig-Olsen, lanserte sitt nye flyselskap FlyNonstop på Kristiansand Lufthavn Kjevik i november i fjor. 25. april i år lettet det første flyet - i dag er det full stopp. FOTO: JO STRAUBE/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling