Iskulden dreper over hele Europa

Mer enn 50 mennesker har omkommet, og mange reisende sitter fast på flyplasser og jernbanestasjoner.

KALDT: En mann leier to esler inn til en stall der de kan få ly for iskulden nær landsbyen Pajares nord i Spania. I den nordspanske byen Burgos ble det natt til mandag målt temperaturer ned i 17 kuldegrader, og på innfartsveiene til hovedstaden Madrid fikk bilister som var helt uvante med snøføre store problemer i morgentrafikken. Mer enn 50 mennesker har omkommet i kuldebølgen over Europa. Foto: REUTERS / Eloy Alonso / SCANPIX
KALDT: En mann leier to esler inn til en stall der de kan få ly for iskulden nær landsbyen Pajares nord i Spania. I den nordspanske byen Burgos ble det natt til mandag målt temperaturer ned i 17 kuldegrader, og på innfartsveiene til hovedstaden Madrid fikk bilister som var helt uvante med snøføre store problemer i morgentrafikken. Mer enn 50 mennesker har omkommet i kuldebølgen over Europa. Foto: REUTERS / Eloy Alonso / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Iskulde og speilglatte veier skaper kaos over store deler av Europa i de siste førjulsdagene. Mer enn 50 mennesker har omkommet, og mange reisende sitter fast på flyplasser og jernbanestasjoner.

I Polen har minst 42 mennesker frosset i hjel de siste dagene etter at temperaturene har falt til 20 kuldegrader, og dødstallet siden begynnelsen av desember er kommet opp i 69. Mange av de omkomne var hjemløse, opplyste myndighetene i Warszawa mandag.

I Tyskland er seks mennesker omkommet i trafikkulykker, mens tre andre har mistet livet i Østerrike. Franske myndigheter har meldt om to dødsfall, hvorav det ene rammet en hjemløs mann i Marseille ved Middelhavet der det sjelden blir svært kaldt.

Oppvask etter togstans

Eurostartogene gjennom Kanaltunnelen mellom Frankrike og Storbritannia sto mandag stille for tredje dag på rad. President Nicolas Sarkozy har kalt de franske statsbanene SNCFs toppsjef Guillaume Pepy inn på teppet og utbedt seg en forklaring.

Også på andre franske strekninger og i Spania kjørte høyhastighetstogene mandag med redusert fart. To av rullebanene på den spanske hovedstaden Madrids hovedflyplass Barajas - en av Europas travleste - måtte stenges i flere timer på grunn av værforholdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer