- Islam en barbarisk religion

Demonstrasjonen til den ferske organisasjonen Forum mot islamisering, samlet et dusin demonstranter, et tredvetalls polititjenestemenn og et ditto antall journalister foran Stortinget i dag. Motstand mot bønnerop preget parolene til de lavmælte demonstrantene, som overveiende var eldre mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Erik Gjems Onstad er kjent for sine ytterliggående synspunkter og var hjertelig tilstede på demonstrasjonen. Onstad påstår at han ikke har noen formelle verv i organisasjonen

- Jeg har bare møtt opp jeg, for å støtte tiltaket, var alt Gjems Onstad ville si. Mer snakkesalig var Egil Dreyer, som er styremedlem i forumet.

- Bønnerop åpner for en religion som etter mitt skjønn er barbarisk, sa Dreyer, som påsto at dødsstraff venter muslimer som vil trekke seg ut av religionen. Dreyer ville med det samme ikke være med på at om parolene mot bønnerop og for religionsfrihet skulle sees i sammenheng, så måtte man også forby kirkeklokker.

- Dette er jo en tradisjon, sa Dreyer. Senere legger han til at man ikke har problemer med å stoppe kirkeklokkene også for "at det skal være likhet".

- Gjennomsnittsalderen til de som demonstrerer er over 60 år. Har du noen forklaring på det?

- Ungdommen har ikke forståelse for hva som foregår. De stiller seg mer eller mindre likegyldige, og det må de betale for senere.

To ungdommer som ikke er likegyldige, er to gutter i 20-årene som bivåner det hele på trygg avstand. Begge er muslimer. Begge heter Hisham. Den eldste av de innrømmer at han har blandede følelser for slagordene mot religionen hans.

- Folk har selvfølgelig ytringsfrihet, samtidig syns jeg det er litt trist. En demonstrasjon mot kristne i mitt hjemland ville vært utenkelig.

SNAKKESALIG: Egil Dreyer