- Islam ingen trussel

Amber Khan (25), talskvinne for World Islamic Mission, blir støtt av påstanden om at islam er livsfarlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Levi Fragell, avtroppende presidenten i Det humanistiske verdensforbundet, innrømmet i Dagbladet i går at han har undervurdert trusselen fra islam. Han mener blant annet at islam er mye farligere enn kristendommen fordi islam har som mål å innføre et religiøst statsstyre basert på en tekst de anser som Guds ord. I Vesten derimot har humanismen vunnet over kristenfundamentalismen, ifølge den tidligere frontfiguren for Human-Etisk Forbund i Norge. Amber Khan er talskvinne for en av de største muslimske menighetene i Norge.

Ytterpunkter

- Fragells feil er at han ikke skiller mellom den islamske bevegelse og troen. Noen punkter stemmer, men han har valgt å fokusere på ytterpunktene. Islam er ikke i krig med Vesten, og islamisme er noe annet enn islam. Terroraksjonene mot USA 11. september ble fordømt over hele den muslimske verden, sier Khan. Hun godtar heller ikke at islamiseringen, blant annet i Afrika i dag, i seg selv er et onde.

- Det er mange positive trekk ved de gruppene som i dag kaller seg fundamentalister, blant annet Muslimsk brorskap i Egypt. De er blant annet svært sosialt bevisste og ønsker kvinnene velkommen i samfunnslivet. Deres verdier strider ikke mot demokratiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer