Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islam Net: - Vi sprer ikke hat

Islam Net reagerer på påstanden om at organisasjonen fremmer et hatefullt syn på mange medmennesker, et syn Antirasistisk Senter mener det er sterkt behov for å konfrontere.

SLÅR TILBAKE: Fahad Qureshi (bildet) er leder for Islam Net. Foto: Anette Karlsen
SLÅR TILBAKE: Fahad Qureshi (bildet) er leder for Islam Net. Foto: Anette Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Organisasjonen står for så problematiske holdninger i flere sentrale spørsmål at det verken er islamofobi, rasisme eller diskriminering å nekte dem møtested, økonomisk støtte, eller å møte dem med saklig kritikk, skriver leder Rune Berglund Steen og rådgiver Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter i en kronikk i Dagbladet lørdag.

Den siste foredragsholderen de har invitert til Norge, Abu Usamah at-Thahabi, støtter drap på frafalne og homofile, og fremmer hat mot ikke-muslimer, ifølge Steen og Sultan.

- Ta et oppgjør Abu Usamah skal avholde et kurs for Islam Net mandag og tirsdag, men Islam Net har valgt å holde møtestedet hemmelig. Deltakerne på kurset vil få vite hvor det avholdes 24 timer før kurset starter, heter det på Islam Nets nettsider.

Abu Usamah har blant annet uttalt: «Hvis jeg kaller homofile perverse, skitne hunder som burde drepes, er ikke det min ytringsfrihet?» Han har videre uttalt at homofile bør kastes utfor et fjell. Han anser at kvinner har et «ufullstendig» intellekt, og han har uttrykt støtte til Osama bin Laden, ifølge Antirasistisk Senter.

- Vi vet at ikke alle personer som er tilsluttet Islam Net, deler oppfatninger som dette. De som ikke deler så ekstreme anskuelser, har imidlertid et klart ansvar for å ta et oppgjør med disse, skriver Steen og Sultan.

- Tatt ut av kontekst Islam Nets leder Fahad Qureshi avviser at Islam Net sprer hat og sier organisasjonen er villig til å møte til debatt. Ifølge Qureshi står Islam Net for islam slik den store massen av muslimer tror på.

- Sitatene som kritiseres, er tatt ut av kontekst og endret på for å sverte islam. Senest fredag understreket Abu Usamah i moskeen at terrorisme, slik som Osama bin Laden anklages for, er helt imot islam, og at man skal forholde seg til landets lover og ikke utøve vold mot homofile, sier Qureshi, som legger til at det er en av Norges største moskeer, ikke Islam Net, som har invitert Abu Usamah til Norge.

Organisasjonen Islam Net, ble grunnlagt i 2008 og sier de skal oppklare misoppfatninger om islam. De hevder å ha mer enn 2.000 medlemmer og står for en ultrakonservativ såkalt salafistisk islamtolkning.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media