Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islam Net mener tiltak mot radikalisering er feilslått

Mener regjeringen fokuserer feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens tiltak mot radikalisering er ikke tiltak muslimene tror vil hjelpe, og dermed feilslått, mener lederen i Islam Net, Fahad Quereshi.

 - Det er flere tiltak som må til. Problemet er at regjeringen fokuserer ganske feil. Regjeringen fokuserer på tiltak som den tror vil fungere, ikke på tiltak vi muslimer mener vil hjelpe, sier Quereshi til Aftenposten.

Han vedgår at radikalisering av muslimer og et økende antall norske fremmedkrigere er et problem. Ifølge Quereshi starter radikaliseringen med at muslimske ungdommer utsettes for propaganda, og at de tror at denne forståelsen av islam er den korrekte.

Han mener den viktigste årsaken til radikalisering er norsk og vestlig utenrikspolitikk - krigene i Irak og Afghanistan, samt fangeleiren på Guantánamo på Cuba.

Da Politiets sikkerhetstjeneste onsdag la fram sin årlige åpne vurdering av trusselbildet, fastslo PST-sjef Benedicte Bjørnland igjen at det er ekstreme islamister som står for den alvorligste trusselen mot Norge. Hun mener utviklingen er bekymringsfull. (©NTB)