STENGER UTE ISLAM NET: Rektor Ole Petter Ottersen på Universitetet i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STENGER UTE ISLAM NET: Rektor Ole Petter Ottersen på Universitetet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Islam Net stenges ute fra Universitetet i Oslo

Styret støtter rektor Ole Petter Ottersens avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret ved Universitetet i Oslo (UiO) støtter rektor Ole Petter Ottersens avgjørelse om å stenge Islam Net ute fra universitetet.

Islam Net søkte i november i fjor om å få innpass som studentforening ved landets største universitet. Rektor Ole Petter Ottersen var aktivt med i beslutningen om å avslå søknaden. Islam Net klaget imidlertid avgjørelsen inn for universitetsstyret, som nå har kommet fram til at avslaget skal opprettholdes, skriver studentavisa Universitas.

Islam Net valgte å endre vedtektene i håp om å få innpass som studentforening, men universitetet mente at vedtektene fremdeles ikke oppfylte kravene, og at Islam Net likevel ikke vil være tilstrekkelig uavhengig fra sentralorganisasjonen, skriver avisa.

Et enstemmig styre fastslår i avslaget at Islam Net har drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, og at den kommer med diskriminerende uttalelser mot homofile.

Islam Nets leder Fahad Qureshi sa da klagen ble levert i mars, at organisasjonen føler de blir diskriminert.

- Jeg synes det er veldig trist at UiO helt vilkårlig har samlet sammen masse ting helt ut av kontekst, for så å gi avslag til oss. De har tatt en beslutning uten i det hele tatt å ha snakket med oss. Hvis de hadde gjort det, tror jeg vi kunne ha oppklart en del misforståelser som kommer til syne i avslaget, sa Qureshi til studentavisa.

Ottersen avviste dette og påpekte at det skal være mangfold og høyt under taket når det gjelder ytringer, men sa at Islam Net går langt over grensen.

(NTB)