Islam-ros til Charles

Ikke mange får pris for å snakke positivt om islam om dagen. Men prins Charles får.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den britiske prinsen og hans kone Camilla, hertuginnen av Cornwall, landet i Egypt i ettermiddag. Her skal de ifølge nyhetsbyrået Ap gjøre sitt for å bedre Storbritannias profil. I tillegg blir prins Charles hedet til æresdoktor ved det prestisjefylte Al-Azhar-universitetet i morgen.

- Prins Charles har adoptert et syn nært islam og muslimer, noe ingen andre av hans rang har gjort, sier direktøren Abdel Sabur Shahin, ved det prestisjefylte Al-Azhar-universitetet i Kairo.

- Ikke fortjent

Men - æresprisoverrekkelsen til prins Charles ses ikke bare på med begeistrede øyne i Egypt. Allerede før prinsen og hans følge landet i dag, ytret kritikerne seg. Al-Azhar-universitetet er sett på som det beste lærestedet for alle verdens sunnimuslimer. En rekke av universitetets mest profilerte forelesere mener at tronarvingen ikke har gjort seg fortjent til å bli æresdoktor.

- Det eneste prins Charles har gjort, er å si at islam er den religionen som er mest utbredt i verden. Akkurat det er en realitiet og ikke noen oppdagelse gjort av prinsen, sier Abdel Azim al-Antenna, som foreleser i arabisk litteratur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer