Islam-ros til Charles

Ikke mange får pris for å snakke positivt om islam om dagen. Men prins Charles får.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den britiske prinsen og hans kone Camilla, hertuginnen av Cornwall, landet i Egypt i ettermiddag. Her skal de ifølge nyhetsbyrået Ap gjøre sitt for å bedre Storbritannias profil. I tillegg blir prins Charles hedet til æresdoktor ved det prestisjefylte Al-Azhar-universitetet i morgen.

- Prins Charles har adoptert et syn nært islam og muslimer, noe ingen andre av hans rang har gjort, sier direktøren Abdel Sabur Shahin, ved det prestisjefylte Al-Azhar-universitetet i Kairo.

- Ikke fortjent

Men - æresprisoverrekkelsen til prins Charles ses ikke bare på med begeistrede øyne i Egypt. Allerede før prinsen og hans følge landet i dag, ytret kritikerne seg. Al-Azhar-universitetet er sett på som det beste lærestedet for alle verdens sunnimuslimer. En rekke av universitetets mest profilerte forelesere mener at tronarvingen ikke har gjort seg fortjent til å bli æresdoktor.

- Det eneste prins Charles har gjort, er å si at islam er den religionen som er mest utbredt i verden. Akkurat det er en realitiet og ikke noen oppdagelse gjort av prinsen, sier Abdel Azim al-Antenna, som foreleser i arabisk litteratur.

Han mener at prins Charles ikke har gjort nok for å «motta en slik utmerkelse fra det prestisjefylte Al-Azhar-universitetet».

Universitetsledelsen mener at æresdoktor-tittelen er ment for å «oppfordre ham (Charles, red.anm) til å strekke ut en vennskapelig hånd til muslimer i Storbritannia og støtte islam mot hinderene religionen står overfor i Europa».

Prins Charles og hertuginne Camilla er på en femdagers rundreise i Egypt. Deretter går turen til Saudi Arabia og India.

<B>DIALOGTUR:</B> Storbritannias prins Charles og hans hertuginne Camilla er i Egypt for å bedre landets renomme. Her tusler de rundt i Al Azhar-parken i Kairo i ettermiddag.