-  Islam vil seire over Vesten

Det blir ingen varig fred mellom Vesten og islam før et islamsk kalifat er gjenreist. Det sier Mulla Krekar. I dette intervjuet gir han et innblikk i de radikale islamistenes tanker i kjølvannet av karikatur-striden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mulla Krekar er kledd i en skinnende hvit kjortel når han ønsker oss velkommen til sitt hjem på Tøyen i Oslo. I en krok står datamaskinen som mulla Krekar bruker til å sende ut sine artikler, og kommunisere med trosfeller over hele verden.

Mulla Krekar

Hans egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad. Han er kurder fra Nord-Irak og kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Kona og fire barn er i dag norske statsborgere.

Han tilhører en militant retning innenfor politisk islam. Den springer ut av det samme ideologiske grunnlaget som Osama bin Laden, nettverket al-Qaida og grupper som tilhører hellig-krig-bevegelsen.

Fra 1991 til 2002, mens han hadde opphold i Norge, bygde han opp opprørsgruppa Ansar al-Islam som kjempet mot Saddam Hussein og sekulære kurdiske partier.

Krekar ble arrestert i Nederland i 2002. Økokrim etterforsket ham for brudd på terrorparagrafen og en rekke andre straffbare handlinger. Saken ble henlagt i 2004.

Krekar er nå formelt utvist fra Norge, men vedtaket er ikke effektuert pga. situasjonen i Irak .

-  De kan ta fra oss vår frihet til å gå i gatene og i moskeene, men vår frihet er ikke tatt fra oss på Internett, smiler han.

Krekar representerer ikke noe muslimsk flertall i Norge, Europa eller i den muslimske verden. Men han står for en ideologi, et verdensbilde og et syn på historien som står sentralt i den militante islamistiske bevegelsen som også Osama bin Laden, al-Qaida og andre grupper springer ut av.

-  Krigen pågår

Bakgrunnen for dette første intervjuet Krekar har gitt i kjølvannet av striden om Mohammed-karikaturene, er en artikkel Krekar har publisert på et radikalt islamistisk nettsted om det han mener er en pågående krig mellom Vestens tankesett og islam.

«Vestlig tankesett» definerer han løselig til de verdier som makthaverne i vesten styrer etter.

-  På den ene siden står det vestlige tankesett. Det er et tankesett som har fått sin materialisme, egoisme og villskap fra grekerne og romerne i oldtida. Det er et tankesett som tok over og forandret den sanne kristendommen. Eksempel på det er at Vestens kristendom aksepterer at menn har sex med menn. Det var aldri akseptert av Jesus. På den andre siden står islam, og nå prøver Vesten å ta over og forandre islam på samme måte som kristendommen ble vanhelliget.

-  Mener du det er en krig mellom sivilisasjoner?

HJEMME HOS KREKAR:  Den ene veggen i stua er dekket med bøker. I et hjørne står datamaskinen som mulla Krekar bruker til å sende ut sine artikler og kommunisere med trosfeller over hele verden. -  Målet er islamsk makt i en islamsk stat, sier Krekar. Foto: Bjørn Langsem
HJEMME HOS KREKAR: Den ene veggen i stua er dekket med bøker. I et hjørne står datamaskinen som mulla Krekar bruker til å sende ut sine artikler og kommunisere med trosfeller over hele verden. - Målet er islamsk makt i en islamsk stat, sier Krekar. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Nei. Det fins bare en sivilisasjon. Men det er ulike tankesett innenfor denne, og vår tenkemåte i islam står mot den vestlige tenkemåten. I dag er det vår tenkemåte som trenger inn og viser seg sterkere enn deres. Islam er trygt fundert på en gud, en profet, en koran og en tradisjon. Dette skaper hatet i den vestlige tenkemåten og som tapende part tyr den til vold. Og det er vold og krig mot islam.

-  Hvilket grunnlag har du for å si at det pågår en krig mot islam?

-  Spredning av demokrati er bare et påskudd. På samme måte er jakten på Osama bin Laden bare et påskudd. Det er islam som Vestens tankesett ikke tåler, og det er i dette perspektiv hendelsene må tolkes. Angrepet på islam er som ei hånd: Den ene fingeren er krigføringen i Irak og Afghanistan. Den andre fingeren er fengslingen av muslimer på Guantanamo Bay. Den tredje fingeren er publiseringen av tegningene av profeten

Mohammed. Vi må se tingene som de er og tegningene er et ledd i den militante kampen Vesten fører mot islam.

-  Vil seire

-  Hva er det du mener når du sier at den islamske tenkemåte er sterkere enn den vestlige tenkemåten?

-  Vi har ingen frykt for den vestlige tenkemåten. Den aldri kan seire. I Irak står de to sidene mot hverandre. På islams side står menn som elsker døden og er villige til å bli martyrer for det de tror på. På den andre siden står soldater som kriger for 1000 dollar dagen. Tallet på døde amerikanske soldater forteller om tap. I Afghanistan skjer det samme. Fra 2001 til 2004 var det fem selvmordsangrep. I 2005 var det 17. Mens USAs og

deres alliertes front blir mindre, utvider islam sin front. Og rapportene fra Guantanamo vitner om det samme. Der forsøker de å rive troen ut av hjertene til muslimer. Det lykkes ikke. I Danmark trykket de tegninger, men resultatet er at oppslutningen om islam bare øker. Jeg og alle muslimer er et bevis. Dere har ikke klart å endre oss. Det er vi som kommer til å endre dere.

-  Hvordan?

-  Se på utviklingen i befolkningen i Europa der antallet muslimer øker som mygg. Hver vestlige kvinne i EU produserer gjennomsnittlig 1,4 barn. Hver muslimske kvinne i de samme landene produserer 3,5 barn. I 2050 vil 30 prosent av befolkningen i Europa være muslimer.

En ære å slåss

-  Er det riktig å bringe den militante delen av krigen som pågår til Europa?

-  Nei. Det kan jeg ikke støtte. Men muslimer som reiser til Afghanistan og Irak for å kjempe, det er en ære. Det er en ære selv om det strider mot lovene her i Europa.

-  Selv om det betyr å kjempe sammen med Osama bin Laden, al-Qaida og andre grupper som bruker terror?

-  De som sier at Osama bin Laden er en terrorist, dreper selv våre kvinner og barn og sivile. Det er dette vi ser og vet. Vi blir ikke påvirket av USAs ord mot bin Laden fordi de snakker om en vi kjenner. Vi kjemper for samme mål under ulike omstendigheter. Målet er islamsk makt i en islamsk stat. Sjiamuslimene har nådd målet i Iran, og de er så sterke at Vesten ikke tør angripe. Bare slik kan vi opprettholde balansen og få varig fred.

-  Er målet gjenreising av kalifatet - det islamske styret etablert av profeten

-  Ja. Vår kalif er død og vi er foreldreløse. Derfor kjemper vi, som jødene under David Ben Gurion, for en egen stat, en stat styrt av en sann islamsk hersker.

Mohammed, med linjer fram til den siste sultan i det Osmanske riket - der den politiske og religiøse ledelsen er ett?

-  Hvilke grenser skal kalifatet ha?

-  Det spiller ingen rolle. Ting fødes små og vokser seg store. Det er det islamske styret det dreier seg om. Det var derfor vesten ødela Taliban-styret i Afghanistan. De fryktet den islamske staten.

-  Hvem skal lede det nye kalifatet?

-  Det trenger ikke være en lærd. Et godt menneske holder.

-  Er bin Laden et slikt menneske?

-  Osama bin Laden, Ayman Zawahiri (al-Qaidas nestleder) er blant mange gode mennesker. Var ikke også jødiske ledere terrorister før de fikk sin egen stat?

Uten hjemland

-  Flertallet av muslimer i den vestlige verden har gjort disse landene til sine hjem. Hva er ditt budskap til dem?

-  Muslimer i vesten og i Norge vil forstå at dette ikke er deres land. Det er den muslimske staten som vil være deres hjem uansett hvor den måtte ligge. Muslimene i Vesten er som jødene var det. Vi er hjemløse og svake og vil være det inntil vi skaper vårt eget land. Livet her har ikke noen verdi for muslimer.

-  Hva sier du da til muslimer i Vesten som deltar fullt ut i både samfunnslivet og det politiske livet?

-  De kan delta i valg og velge Carl I. Hagen eller Kristin Halvorsen, men i seg selv har de ikke noen verdi for samfunnet. Når vi får et eget land slik sjiamuslimene har skapt i Iran, da vil muslimene ha full politisk og økonomisk styring.

-  Hvilken rolle ser du da for deg at muslimene i Europa skal spille?

-  Vi har ingen rolle nå. Vår posisjon er å forsvare vårt volum. Men nå plasserer du oss i anklageboksen. Det er du og Vesten som skal fortelle oss hva dere kan gjøre for oss. Vesten bør beskytte islam og ikke det motsatte.

-  Er ikke nettopp ytrings- og religionsfriheten som tillot karikaturene av Muhammed, som også er din beste beskyttelse for dine ytringer og din tro?

-  Jeg er beskyttet av loven i dette landet, men det er ikke en lov som beskytter muslimer spesielt. Den kunne heller ikke beskytte muslimene mot det angrepet som disse tegningene var. Det er ikke Vesten som er ofre i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer