-  Islam vil seire over Vesten

Det blir ingen varig fred mellom Vesten og islam før et islamsk kalifat er gjenreist. Det sier Mulla Krekar. I dette intervjuet gir han et innblikk i de radikale islamistenes tanker i kjølvannet av karikatur-striden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mulla Krekar er kledd i en skinnende hvit kjortel når han ønsker oss velkommen til sitt hjem på Tøyen i Oslo. I en krok står datamaskinen som mulla Krekar bruker til å sende ut sine artikler, og kommunisere med trosfeller over hele verden.

-  De kan ta fra oss vår frihet til å gå i gatene og i moskeene, men vår frihet er ikke tatt fra oss på Internett, smiler han.

Krekar representerer ikke noe muslimsk flertall i Norge, Europa eller i den muslimske verden. Men han står for en ideologi, et verdensbilde og et syn på historien som står sentralt i den militante islamistiske bevegelsen som også Osama bin Laden, al-Qaida og andre grupper springer ut av.

-  Krigen pågår

Bakgrunnen for dette første intervjuet Krekar har gitt i kjølvannet av striden om Mohammed-karikaturene, er en artikkel Krekar har publisert på et radikalt islamistisk nettsted om det han mener er en pågående krig mellom Vestens tankesett og islam.

«Vestlig tankesett» definerer han løselig til de verdier som makthaverne i vesten styrer etter.

-  På den ene siden står det vestlige tankesett. Det er et tankesett som har fått sin materialisme, egoisme og villskap fra grekerne og romerne i oldtida. Det er et tankesett som tok over og forandret den sanne kristendommen. Eksempel på det er at Vestens kristendom aksepterer at menn har sex med menn. Det var aldri akseptert av Jesus. På den andre siden står islam, og nå prøver Vesten å ta over og forandre islam på samme måte som kristendommen ble vanhelliget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer