Islamekspert: - Frp-språket fører ikke til ekstremisme

Det mener journalist, forfatter og ekspert på islamsk ekstremisme i Norge, Lars Akerhaug.

ISLAMEKSPERT: Forfatter og journalist Lars Akerhaug avviser at Frps språk og retorikk fører til radikalisering av muslimer.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
ISLAMEKSPERT: Forfatter og journalist Lars Akerhaug avviser at Frps språk og retorikk fører til radikalisering av muslimer. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frp har sagt mye dumt gjennom årenes løp, men å gi Frps språkbruk noe skyld for det her blir for enkelt, sier Akerhaug som har skrevet boka «Norsk Jihad», til Vårt Land.

Akerhaug provoseres over utspillene til samfunnsdebattant og filosof Lars Gule og islamforsker Nora Eggen i fredagens Vårt Land, der de begge mener Frps retorikk med ord som «snikislamisering» har bidratt til å skape flere ekstreme muslimer i Norge.

Akerhaugs erfaring, etter å ha snakket med norske islamister, er at de ikke er så opptatt av forskjellene mellom de politiske partiene.

- Norske islamister skiller ikke mellom en Ap-politiker og en Frp-politiker, men ser Vesten i seg selv som en fiende av islam. Da synes jeg det er spesielt å antyde at det er Frp som har skapt dette islamistmiljøet, sier Akerhaug. (NTB)