- Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa

Hege Storhaug med ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Islamismen er den største trusselen mot det sekulære demokratiet i Norge og Europa. Det er en totalitær ideologi som nå har fått fotfeste, som kan sammenlignes med nazisme og fascisme. Jeg vil rope ut om hvor viktig det er å være bevisst den fantastiske friheten vi har i Norge og Europa.

Det sier Hege Storhaug fra Human Rights Service til Dagbladet.no.

Hennes nye bok, «Men størst av alt er friheten», utgis på Kagge forlag i dag.

Sløret et symbolStorhaug, som tidligere har skapt voldsom debatt med sine uttalelser, mener det er jentene og kvinnene som er i sentrum for kampen om Norges og Europas sjel.

- Islamistenes kamp om det offentlige rom går via sløret. Jo flere kvinner de får inn i sløret, jo mer makt har de fått. Sløret som feministene blåser av, er et svært viktig symbol, og et varsel om at totalitære krefter har fått mer makt, hevder hun.

Storhaug viser til en undersøkelse i et innvandringstett område i Frankrike, hvor 77 prosent av kvinnene sier de går med slør i frykt for islamistene.

Hun kjenner ikke tilsvarende tall fra Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer