- Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa

Hege Storhaug med ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Islamismen er den største trusselen mot det sekulære demokratiet i Norge og Europa. Det er en totalitær ideologi som nå har fått fotfeste, som kan sammenlignes med nazisme og fascisme. Jeg vil rope ut om hvor viktig det er å være bevisst den fantastiske friheten vi har i Norge og Europa.

Det sier Hege Storhaug fra Human Rights Service til Dagbladet.no.

Hennes nye bok, «Men størst av alt er friheten», utgis på Kagge forlag i dag.

Sløret et symbol
Storhaug, som tidligere har skapt voldsom debatt med sine uttalelser, mener det er jentene og kvinnene som er i sentrum for kampen om Norges og Europas sjel.

- Islamistenes kamp om det offentlige rom går via sløret. Jo flere kvinner de får inn i sløret, jo mer makt har de fått. Sløret som feministene blåser av, er et svært viktig symbol, og et varsel om at totalitære krefter har fått mer makt, hevder hun.

Storhaug viser til en undersøkelse i et innvandringstett område i Frankrike, hvor 77 prosent av kvinnene sier de går med slør i frykt for islamistene.

Hun kjenner ikke tilsvarende tall fra Norge.

Islamisert i 2100

- Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa

Storhaug regner med at boken vil være kontroversiell, og sier det har kostet henne mye å skrive den:

- Det har vært en veldig psykisk påkjenning, særlig det å gå tett inn på menneskeskjebner til kvinner og barn med muslimsk bakgrunn, sier hun.

Storhaug mener at barn, ungdom og kvinner med muslimsk bakgrunn er fratatt menneskerettigheter. I boken sammenligner hun hijab som symbol med hakekors og jødestjerner, og advarer mot at Europa kan bli islamisert i 2100.

- Hvis politikerne ikke tar et radikalt grep om både innvandringen og integreringen vil problemene bare tårne seg opp mer og mer, og til slutt bli uløselige. I 2100 er det fare for at Europa kan bli en forlengelse av den arabiske verden, og vi får et flertall muslimer. Om det blir en europeisk og sekulær islam, eller ikke, vet vi ikke.

Kultur

Det er først og fremst muslimsk kultur som opptar Storhaug:

- Konsekvenser vi ser i dag rammer først og fremst innvandrerne selv, de fratas grunnleggende rettigheter. Kjønnslemlestelse, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kvinner som tvinges til å bli i uholdbare ekteskap. Unge gutter tvinges også, til å bli i ekteskap de lider i. Vi har stadig større grupper som blir fratatt grunnleggende rettigheter, sier Storhaug.

Hun er også opptatt av at det er farlig å uttale seg kritisk om islam.

- Islamismen vil oppløse demokratiet i Europa

- Ytringsfriheten vår har blitt begrenset, det er nesten ingen lenger som tør si hva de mener om islamisme og «islamske helligheter» som eksempelvis islamstifteren Muhammed. Man kan risikere fysiske overgrep ved å bruke ytringsfriheten, og det er jo i seg selv et tilbakeslag, sier hun.

- Kjenner du til om noen som er kritiske til islamisme som har opplevd for eksempel vold?

- Jeg kjenner til at folk er blitt banket opp, det dreier seg om innvandrere som er angrepet av sine egne. Jeg har ikke registrert fysiske angrep på norske intellektuelle som har kritisert islamisme.

Politikerne ansvarlige

Storhaug mener det er sosialdemokratiske politikere som har hovedskylden for den vanskelige situasjonen i Europa.

- Sosialdemokratene er hovedansvarlige for det multikulturelle prosjektet som på sikt vil oppløse demokratiet som vi kjenner det i dag. Det var de som satte dette i gang på 70-tallet. De bærer det største ansvaret for de uverdige forholdene en voksende gruppe kvinner, ungdommer og barn med muslimsk bakgrunn lever under.

Hun mener henting av nye ektefeller i opprinnelseslandet blandt ikkevestlige må stoppes optimalt.

- Jeg ønsker meg tiltak som handler om å optimalt begrense hentingen av nye ektefeller, at vi følger i Danmarks fotspor, for det er den kontinuerlige hentingen av nye ektefeller som har knekt integrasjonen i Europa. Vi får aldri til reell integrering uten at dette løses, mener Storhaug.

Vi tar en debattpause. Erfaring tilsier at slike, vanskelige diskusjoner utvikler seg dårlig om natta :). Dagbladet.no kommer tilbake med flere debatter om islam og innvandring.
Helge Øgrim
 

<B>MED NY BOK:</B> Hege Storhaug er aktuell med boka «Men størst av alt er friheten» som handler om innvandringens konsekvenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer