Islamist dømt for å ha lekepistol

Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet like før 17. mai i fjor.

FIKK BOT: Larviks-mannen Mohyeldeen Mohammad har fått bot for å ha hatt en våpenkopi på offentlig sted. Foto: JOHN T. PEDERsen / DAGBLADET
FIKK BOT: Larviks-mannen Mohyeldeen Mohammad har fått bot for å ha hatt en våpenkopi på offentlig sted. Foto: JOHN T. PEDERsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad er i Oslo tingrett bøtelagt for å ha hatt en våpenkopi på offentlig sted like før 17. mai i år.

Mohammad ble pågrepet av tungt bevæpnet politi utenfor politistasjonen på Stovner 16. mai. Dagen etter ble han bedt om å holde seg unna sentrum på nasjonaldagen.

TV 2 har tidligere meldt at Mohammad var i besittelse av en replikapistol da han ble pågrepet. I mai ble han derfor ilagt en bot på 12 000 kroner. Boten ble ikke betalt, og dermed kom saken opp for Oslo tingrett.

Islamisten risikerte en fengselsstraff på seks dager, men retten nøyde seg med å dømme ham til å betale en bot på 14 400 kroner for å ha båret en våpenkopi på offentlig sted, melder NRK.

Lekepistolen blir også inndratt. Den skal ha blitt funnet i en bil islamisten disponerte.

- Vi noterer at han fikk en bot for å ha hatt et leketøy i en parkert bil, sier forsvarer John Christian Elden i en SMS til NTB.

- Han er ikke enig i boten, og vi vil vurdere om det er grunn til å bruke ressurser på å anke dommen, sier Elden.

Mohammad har markert seg som en skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge, og har flere ganger vært i søkelyset til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som også fikk ham siktet for lekepistol-episoden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer