Islamist meldte seg selv for tysk politi

En ettersøkt islamist meldte seg mandag morgen for politiet i Köln, opplyser tysk politi. Han har vært savnet siden onsdag da politiet kom for å arrestere ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Metin Kaplan er også kjent som Kalifen av Köln og er anklaget for å være en såkalt «hatpredikant» som skal ha oppfordret til drap og hellig krig.

I mer enn ett år har tyske myndigheter forsøkt å få ham kastet ut, men er gjentatte ganger blitt stanset av dommere som mener at han i Tyrkia risikerer å bli behandlet i strid med menneskerettighetene. Tirsdag åpnet en domstol for at han kunne utleveres, men da politiet skulle gå til pågripelse, var mannen forsvunnet.

Dagen etter avgjorde en annen domstol at Kaplan likevel ikke kan deporteres inntil videre, og politiet innstilte derfor jakten.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i Tyskland fordi Kaplan greide å forsvinne til tross for at han var under politiovervåking.

Han har tidligere sonet fire år i et tysk fengsel for å ha oppfordret tilhengere til å drepe en rivaliserende muslimsk leder. I Tyrkia er han anklaget for å ha forsøkt å styrte den sekulære regjeringen og for å ha oppfordret til hellig krig.

(NTB-AFP)