Islamist nekter for å ha truet Abid Raja

Islamisten Mohyeldeen Mohammad må sitte varetektsfengslet mens trusselsaken mot ham behandles i Oslo tingrett. Han nektet straffskyld da saken startet.

TILTALT: Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet stortingsrepresentant Abid Raja (V). Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
TILTALT: Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet stortingsrepresentant Abid Raja (V). Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Islamisten Mohyeldeen Mohammad må sitte varetektsfengslet mens trusselsaken mot ham behandles i Oslo tingrett.

Han nektet straffskyld da saken startet.

Mohammad er tiltalt for å ha truet Venstre-politiker Abid Raja i 2016.

– Jeg har aldri truet ham, og å si hva jeg mener om ham, finner jeg er innenfor ytringsfriheten. Å si ditt svin, dra til helvete er ikke hverdagskost, men vi sier det her i Norge, sa Mohammad som har bodd i Norge siden han var tre år.

Den 32 år gamle arbeidsledige islamisten sa i Oslo tingrett at han ikke respekterer lover skapt av mennesker. Han la til at han heller ikke ønsket å bo i Norge og hvis det hadde eksistert et land styrt etter den muslimske sharialoven, ville han heller ha flyttet dit.

SMS og YouTube

Mohyeldeen Mohammad er tiltalt for å ha truet stortingsrepresentant Abid Raja på SMS og i en video som ble lagt ut på YouTube i september 2016. Bakgrunnen skal ha vært Rajas utspill og kommentarer i debatten rundt innførselen av et mulig forbud mot religiøse hodeplagg. Den åtte minutter lange videoen må tolkes som en oppfordring til likesinnede av Mohammad til å begå alvorlig vold eller drepe Raja, mener påtalemyndigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer