Islamistbakmennenes budskap til radikalisert norsk ungdom

- Tenk dere godt om.

APPELL: - Mitt budskap til ungdommen er å ikke forhaste dere, sier Jasem Alenati, Afrika-ansvarlig i Revival of Islamic Heritage Society, til Dagbladet. Han ber norske Syria-farere om å ikke forhaste seg. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
APPELL: - Mitt budskap til ungdommen er å ikke forhaste dere, sier Jasem Alenati, Afrika-ansvarlig i Revival of Islamic Heritage Society, til Dagbladet. Han ber norske Syria-farere om å ikke forhaste seg. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUWAIT CITY (Dagbladet): - Mitt budskap til ungdommen er å ikke forhaste dere, sier Jasem Alenati, Afrika-ansvarlig i Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), til Dagbladet.

- Om dere stresser, kan dere ta feil valg. Dere må forstå deres plass i samfunnet, og forstå hvordan dere kan tjene islam på en god måte - uten å gjøre feil. Handler dere for raskt, vil dere kunne ta feil. Ikke begå noen feil.

- Skaff kunnskap USA, FN og et unisont forskningsmiljø mener at gulfstatene Kuwait og Qatar er blant landene der det sluses mest penger til terrorgruppene Den islamske stat og al-Nusra i Syria og Irak, og RIHS er knyttet til denne virksomheten.

Mellom 70 og 100 norske muslimer har reist til Syria og Irak for å drive hellig krig. Jasem Alenati sier at han ikke vil at muslimer skal gjøre «gale ting».

- Det er ikke viktig å reise ut for å gjøre gale ting, som det som skjer i Syria nå. Ekte muslimer skal bry seg, og bruke all sin energi på å utrette gode ting for islam, sier Alenati.

- Profeten Muhammed ba ikke om at vi skulle skape problemer. Noen forstår at man kan reise dit for å hjelpe muslimer. Men om du reiser dit og gjør gale ting, kan du forårsake at andre muslimer blir drept. Ikke forhast dere - dere må ha kunnskap for den ekte, gode islam. Ikke forhast dere for å reise til krigen. Noen tror de kan utrette mirakler. Noen følger den gale vei. Skaff kunnskap om de gode tingene i islam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer