SE SÅ FINT VI HAR DET:  Islamistene i IS (den såkalte islamske staten) sender hyppig ut bilder av hvor fint folk har det i det de ser på som sitt nye kalifat. Dette udaterte bildet er sendt ut av Raqqa Media Center, og viser IS-tilhengere i gatene i den syriske byen Raqqa, som er terrorgruppas hovedsette. Foto: Raqqa Media Center / Ap / Scanpix
SE SÅ FINT VI HAR DET: Islamistene i IS (den såkalte islamske staten) sender hyppig ut bilder av hvor fint folk har det i det de ser på som sitt nye kalifat. Dette udaterte bildet er sendt ut av Raqqa Media Center, og viser IS-tilhengere i gatene i den syriske byen Raqqa, som er terrorgruppas hovedsette. Foto: Raqqa Media Center / Ap / ScanpixVis mer

Islamistegrupper har nå krigere fra over halvparten av verdens land

Ifølge FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny rapport viser at mer enn 25 000 såkalte fremmedkrigere er på plass i konflikter med der muslimske terrorgrupper er involvert. Disse kommer fra mer enn 100 land, og er både en «umiddelbar og langsiktig trussel», melder The Guardian.

Mer enn halvparten av landene i verden opplever dermed at noen av deres borgere er tiltrukket de islamske ekstremistkrigerne i grupper som al-Qaida og IS (den såkalte islamske staten som herjer i Syria og Irak), melder FN.

Spise, så bombe Antallet krigere har økt med mer enn 70 prosent i løpet av de siste månedene, går det videre fram i rapporten. Dette viser at stadig flere mennesker lar seg lokke til ekstremisme. Den geografiske spredningen har også økt.

Rapporten viser til at spredningen av internett er en av grunnene til økningen, men ikke hele årsaken. Sosiale nettverk i konfliktsoner og i vestlige byer spiller også en rolle.

- De som spiser sammen og blir sammensveiset kan også bombe sammen, ifølge rapporten.

Stadig flere Anslaget på 25 000 fremmedkrigere er i tillegg konservativt. Antallet ligger trolig nærmere 30 000.

- Antallet krigere er høyere enn noengang, og skyldes hva som skjer i Syria og Irak, i tillegg til et stadig større problem i Libya, skrives det i rapporten.

FNs sikkerhetsråd møtes fredag for å diskutere hva de skal gjøre for å få bukt med de stadig flere fremmedkrigerne.

De siste ukene har terrorgruppa IS utvidet sitt territorie i både Irak og Syria, etter at de tok over den irakiske byen Ramadi og den syriske oldtidsbyen Palmyra.