Islamisten Bhatti til jihad mot norske myndigheter: - Krever millioner for trakassering

Norges mest fryktede islamist saksøker nå PST og Oslo-politiet. Arfan Bhatti mener han er blitt forfulgt og trakassert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arfan Qadeer Bhatti (38) ble for kort tid siden løslatt fra Oslo fengsel. Nå vil han ha erstatning for det han hevder er urettmessig straffeforfølgelse.

Den kjente og fryktede islamisten har de siste 10 åra blitt anklaget, siktet og tiltalt i en rekke alvorlige kriminalsaker. Men til tross for lange perioder i varetekt har Arfan Qadeer Bhatti ofte kunnet forlate rettssalen som en frikjent mann.

Bhatti ser for seg et høyt beløp i erstatning for det han hevder er trakassering og personforfølgelse — en millionerstatning.

Andre saker har politiet vært til å henlegge på grunn av at bevisene — etter politiets oppfatning — ikke har holdt til å få Arfan Qadeer Bhatti dømt.

Terror I terrorsaken var Bhatti anklaget for å planlegge et attentat mot Den amerikanske ambassaden og skytingen mot synagogen i Oslo.

- Jeg ble frikjent og krever nå erstatning og oppreisning for uberettiget straffeforfølgelse. Rettssakene, medieomtale, stigmatisering og i disse saken har vært svært belastede for meg, sier Bhatti.

Han er også frifunnet av retten for ransforbund, skyting mot en bolig på Kolsås og for å ha skutt mot boligen til en journalist i Dagsavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer