Islamisten Mohyeldeen Mohammad dømt til fengsel for trusler

Dømt til fengsel i to år og tre måneder for trusler mot Abid Raja.

DØMT: Mohyeldeen Mohammad (foran) er av Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i to år og tre måneder for trusler mot Abid Raja. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
DØMT: Mohyeldeen Mohammad (foran) er av Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i to år og tre måneder for trusler mot Abid Raja. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett har dømt islamisten Mohyeldeen Mohammad til fengsel i to år og tre måneder for overtredelse av straffeloven § 115 (angrep på statsmaktene) og § 263 (trusler). Dommen i tingretten var fengsel i to år og seks måneder.

Truslene var rettet mot Venstres stortingsrepresentant Abid Raja.Meldingene, der Mohammad skriver at Raja må brenne i helvete, ble sendt i september 2016.

«Svin og hund»

En åtte minutter lang video ble publisert på Youtube 27. september 2016, tre dager etter at Mohammad hadde sendt tre tekstmeldinger til Raja.

I disse meldingene beskriver han Venstre-politikeren blant annet som et svin, en hund og en vantro og at han ikke har en rett til å kalle seg muslim.

Det samme går igjen i filmen som ble spilt inn med blant andre Arfan Bhatti til stede og hvor det ble lagt inn en såkalt IS-hymne som synges i bakgrunnen.

Lagmannsrettens flertall (fem dommere) mente videre at talen inneholder «trusle» i lovens forstand ved at den gir signal til muslimer om å angripe Raja med vold. Mindretallet (to dommere) mente at videotalen kunne betegnes som både skremmende, grovt uforsvarlig og hensynsløs, men fant ikke tilstrekkelig grunnlag for å innfortolke trusler eller oppfordringer til vold i videoen, slik straffeloven bruker disse begrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer