Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamisten nekter skyld

Islamisten Ubaydullah Hussain mener truslene mot journalister ikke var trusler men dialog.

FENGSLINGSMØTE: Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) i fengslingsmøte i sal 127 i Oslo Tingrett. Med forsvarer John Christian Elden ved sin side.  Foto: CHristian Roth Christensen
FENGSLINGSMØTE: Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) i fengslingsmøte i sal 127 i Oslo Tingrett. Med forsvarer John Christian Elden ved sin side. Foto: CHristian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to dager i politiarresten ble Ubaydullah Hussain i dag framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Ved siden av å sendt e-post og truet to journalister, har politiadvokat Kathrine Wold Kristoff utvidet siktelsen mot den 27 år gamle islamisten. Han er nå også siktet for å ha framsatt trusler mot jøder.

Ubaydullah Hussain nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen.

I politiavhør har 27-åringen forklart e-posten til de to journalistene med dialog, og at han aldri har ment å true noen.

- Dialog
Til politiet har islamisten hevdet at journalister må tåle å få reaksjoner på sakene de skriver.

- Jeg har fått mange reaksjoner fra muslimer og folk jeg ikke kjenner. Jeg ville gi en tilbakemelding. Kritikk kan være positiv og negativ. Jeg ønsker å ha en dialog med journalister, har islamisten forklart til politiet.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer 27-åringen, sier til Dagbladet at Ubaydullah Hussein forklarer det han skrev på internett som sarkasme og humor.

Ubaydullah Hussain er ikke konfrontert med facebookmeldingen på internett av politiet.

Brev- og besøksforbud
Politietadvokat Kathrine Wold Kristoff ba Oslo tingrett om å varetektsfengsle Ubaydullah Hussain i fire uker med brev- og besøksforbud.

Advokat John Christian Elden kommer til å begjære islamisten løslatt. Den kjente advokaten mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle 27-åringen.

Rettsforhandlingene startet ved 15.00 tiden i dag, og pågår fortsatt.

Politiet i Oslo var til stede med væpnede mannskaper og fulgte nøye med på i og utenfor rettslokalet.

Ved siden av et stor pressekorps - om  lag 15 reportere og fotografer hadde det møtt fram to av Ubaydullah Hussains nære islamske venner. De to som møtte fram i retten er begge kjent av politiet og tilhører samme islamske gruppering -«Profetens Ummah».

Dommerfullmektig Inger Unn Olsen leder rettsforhandlingene. Det er ventet en avgjørelse på fengslingsspørsmålet i løpet av lørdag ettermiddag.

Etter hva Dagbladet erfarer vil både politiet og forsvaret påkjær ene eventuell fengsling eller løslatelse.

- HUMOR OG SARKASME:  Ubaydullah Hussain har hevdet i politiavhør at truslene var ment som humor og sarkasme. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
- HUMOR OG SARKASME: Ubaydullah Hussain har hevdet i politiavhør at truslene var ment som humor og sarkasme. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media