Islamisten nekter skyld

Islamisten Ubaydullah Hussain mener truslene mot journalister ikke var trusler men dialog.

FENGSLINGSMØTE: Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) i fengslingsmøte i sal 127 i Oslo Tingrett. Med forsvarer John Christian Elden ved sin side.  Foto: CHristian Roth Christensen
FENGSLINGSMØTE: Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) i fengslingsmøte i sal 127 i Oslo Tingrett. Med forsvarer John Christian Elden ved sin side. Foto: CHristian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter to dager i politiarresten ble Ubaydullah Hussain i dag framstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Ved siden av å sendt e-post og truet to journalister, har politiadvokat Kathrine Wold Kristoff utvidet siktelsen mot den 27 år gamle islamisten. Han er nå også siktet for å ha framsatt trusler mot jøder.

Ubaydullah Hussain nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen.

I politiavhør har 27-åringen forklart e-posten til de to journalistene med dialog, og at han aldri har ment å true noen.

- Dialog
Til politiet har islamisten hevdet at journalister må tåle å få reaksjoner på sakene de skriver.

- Jeg har fått mange reaksjoner fra muslimer og folk jeg ikke kjenner. Jeg ville gi en tilbakemelding. Kritikk kan være positiv og negativ. Jeg ønsker å ha en dialog med journalister, har islamisten forklart til politiet.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer 27-åringen, sier til Dagbladet at Ubaydullah Hussein forklarer det han skrev på internett som sarkasme og humor.

Ubaydullah Hussain er ikke konfrontert med facebookmeldingen på internett av politiet.

Brev- og besøksforbud
Politietadvokat Kathrine Wold Kristoff ba Oslo tingrett om å varetektsfengsle Ubaydullah Hussain i fire uker med brev- og besøksforbud.

Advokat John Christian Elden kommer til å begjære islamisten løslatt. Den kjente advokaten mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle 27-åringen.

Rettsforhandlingene startet ved 15.00 tiden i dag, og pågår fortsatt.

Politiet i Oslo var til stede med væpnede mannskaper og fulgte nøye med på i og utenfor rettslokalet.

Ved siden av et stor pressekorps - om  lag 15 reportere og fotografer hadde det møtt fram to av Ubaydullah Hussains nære islamske venner. De to som møtte fram i retten er begge kjent av politiet og tilhører samme islamske gruppering -«Profetens Ummah».

Dommerfullmektig Inger Unn Olsen leder rettsforhandlingene. Det er ventet en avgjørelse på fengslingsspørsmålet i løpet av lørdag ettermiddag.

Etter hva Dagbladet erfarer vil både politiet og forsvaret påkjær ene eventuell fengsling eller løslatelse.

- HUMOR OG SARKASME:  Ubaydullah Hussain har hevdet i politiavhør at truslene var ment som humor og sarkasme. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
- HUMOR OG SARKASME: Ubaydullah Hussain har hevdet i politiavhør at truslene var ment som humor og sarkasme. Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer