SEIER: Kvinnelige stemmegivere står i stemmekø under en valgplakat for det muslimske brorskap. Islamistene er ut til å ha vunnet første omgang av valget i Egypt. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany/SCANPIX
SEIER: Kvinnelige stemmegivere står i stemmekø under en valgplakat for det muslimske brorskap. Islamistene er ut til å ha vunnet første omgang av valget i Egypt. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El-Ghany/SCANPIXVis mer

- Islamistene har vunnet første valgrunde i Egypt

De islamistiske partiene har vunnet 65 prosent av stemmene i første valgomgang i Egypt, ifølge offisielle tall AFP har fått tilgang til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kairo (NTB-AFP): Det muslimske brorskapet har vunnet 36,62 prosent av stemmene, de ultrakonservative salafistene 24,26 prosent av stemmene og det moderate partiet Al-Wasat 4,27 prosent av stemmene, ifølge en oversikt fra valgkomiteens generalsekretær Yusri Abdel Karim.

Tallene bekrefter tidligere anslag som tydet på at de islamistiske partiene ville få sterk støtte fra velgerne.

Det endelige resultatet fra valget skulle opprinnelig ha vært offentliggjort allerede onsdag, men er senere blitt utsatt flere ganger.

Valget i Egypt skjer i tre omganger over seks uker. Av de 498 plassene som er på valg i underhuset i nasjonalforsamlingen, skal to tredeler fordeles i henhold til hvilke partier som fikk størst oppslutning. Den siste tredelen går til uavhengige kandidater.

Brorskapet ba lørdag sine politiske motstandere om å akseptere valgresultatet.

- Vi oppfordrer alle, og alle som støtter et demokrati, om å respektere folkets vilje og akseptere deres valg, het det i en uttalelse fra lørdag. (©NTB) (©NTB)