Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Islamistene i Algerie på rømmen

De ytterliggående gruppene er i sterk tilbakegang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Terrorisme kan ikke lenger slå rot i hovedstaden. Det er ikke mulig, sa politisjef Ali Tounsi til algeriske medier i helgen.

Samtidig innrømmer han at det vil ta «litt mer tid» å nøytralisere islamistene helt, til tross for at tallet på politifolk i Algerie har økt fra 50.000 til 122.000 det siste tiåret.

Tounsi mener også at moralen blant ytterliggående islamister er sterkt svekket, og han fremholder at de både driver med utpressing, hvitvasking av penger og salg av narkotika.

- Ofte finner vi narkotika på døde terrorister. Rekrutteringen av unge mennesker begynner ofte med at de blir lokket til å bli avhengige av narkotika, hevder han.

Borgerkrigen i Algerie, som har krevd 150.000 liv siden 1992, har vært på sterk tilbaketur det siste året.

Likevel har minst 14 mennesker blitt drept siden begynnelsen av desember, 21 i november og 36 i oktober, i henhold til tall fra myndighetene og pressen.

En gruppe som angivelig står i ledtog med al-Qaida, Salafistgruppen for forkynnelse og kamp, (GSPC) anklages for å stå bak drapene.

En annen gruppe kalt Væpnet islamsk gruppe (GIA) ser ut til å være oppløst.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media