- Islamistene må overvåkes

Etter terrorbomben i Spania mener Frp-leder Carl I. Hagen at islamistiske grupper i Norge må holdes under konstant overvåking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Videre Hagen at hensynet til personvernet må vike for hensynet til nordmenns sikkerhet.

- Personvernet må dessverre vike for å holde islamistiske grupper under kontroll.

Kritisk sikkerhetssjef

Sjefen for sikkerhetstjenesten, Arnstein Øverkil, mener det neppe er andre land i Europa hvor sikkerhetstjenesten har så begrensede muligheter til å innhente informasjon som i Norge:

- Informasjon og etterretningsinformasjon er nøkkelen til å forhindre terror på norsk jord. Det hjelper ikke hvor fort vi kan klare å mobilisere våre ressurser innen totalforsvaret når en terroraksjon allerede har skjedd.

Hagen krever mer overvåking:

- Vi har ikke råd til det samme personvernet vi hadde i fredeligere tider. Islamistene i Norge må holdes under overvåking og oppsikt.

- Hvordan skal man hindre at dette gå utover uskyldige grupper?

- Jeg skjønner ikke problemstillingen. Vi må overvåke islamistene for å finne ut om det er en grunn til å gjøre det, sier Hagen.

Terrorreklame

I løpet av neste uke kommer Frp til å fremme et forslag for justiskomiteen på Stortinget om at politiet skal få lov til å benytte romavlytting i saker som gjelder rikets sikkerhet. TV2 meldte i går at det trolig blir flertall for romavlytting i Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.