Islamister bak angrep i Paris

En hittil ukjent islamistisk gruppe påtok seg ansvaret for et angrep på et jødisk senter i Paris natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senteret ble helt ødelagt i en voldsom brann. Etter at slukningen var avsluttet, oppdaget brannmannskapene at brannstifterne hadde malt antisemittiske og rasistiske slagord og hakekors på veggene.

President Jacques Chirac var raskt ute med å fordømme angrepet og understreket samtidig sin solidaritet med det jødiske samfunnet i Frankrike.

Lokalet, som ligger i første etasje av en bygård, ble påtent ved 04-tiden søndag morgen. Det tok en time å slukke brannen, og ingen personer måtte evakueres, men senteret ble fullstendig ødelagt.

Påstanden om at en islamistisk gruppe sto bak, dukket opp på en islamistisk nettside. Der het det at unge «mujahedin» sto for angrepet. Men påstanden kunne ikke bekreftes på annet hold.

Senteret lå ved siden av en synagoge i gåavstand fra Marais-distriktet i Paris. I senteret var det også en kafé for fattige franske jøder, og mange gamle og fattige jøder bor i bygningen.

Paris' ordfører Bertrand Delanoe besøkte åstedet søndag formiddag og uttrykte sjokk og forferdelse over brannstiftelsen.

Statsminister Jean-Pierre Raffarin besøkte også åstedet og kalte det en fornærmelse å se hakekors på samme tid som franskmennene feiret 60-årsdagen for frigjøringen av Frankrike fra nazismen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer