Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamister fordømmer Egypt-bomber

Stadig flere islamister går offentlig ut og fordømmer terroraksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskapet i Egypt går i dag ut og fordømmer de «kriminelle aksjonene», hvor målet ser ut til «å være destabilisering av landet», melder nyhetsbyrået Ap.

Uttalelsen fra brorskapet, som offisielt er forbudt i Egypt, kommer dagen etter at minst 24 mennesker mistet livet i terrorangrep mot den lille feriebyen Dahab.

Også den islamistiske palestinske gruppa Hamas har gått ut og fordømt trippelbombeaksjonen. Hamas og det egyptiske brorskapet har stadig oftere begynt å distansere seg fra militante ekstremistiske grupper som al-Qaida.

Egyptiske myndigheter har enda ikke funnet ut hvem som står bak gårsdagens terroraksjon. Men - talsmenn for myndighetene sier at terroraksjonen har samme trekk som de to foregående aksjonene på Sinaihalvøya det siste halvannet året, hvor henholdsvis 84 og 34 mennesker mistet livet. I forbindelse med disse aksjonene, er det al-Qaida som oftest blir nevnt som ansvarlig for dødsbombene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling