Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamister holder fortsatt stand nær Bagdad

Væpnede islamister har fortsatt kontroll over viktige områder nær Iraks hovedstad Bagdad, selv om de har måttet gi fra seg noe.

UROLIG: Det sørges over en død irakisk soldat under en begravelse i Ramadi i går. Islamistene tok kontroll over deler av Ramadi og Falluja i forrige uke. Foto: REUTERS/Alaa Al-Marjani/NTB-Scampix
UROLIG: Det sørges over en død irakisk soldat under en begravelse i Ramadi i går. Islamistene tok kontroll over deler av Ramadi og Falluja i forrige uke. Foto: REUTERS/Alaa Al-Marjani/NTB-Scampix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De al-Qaida-tilknyttede soldatene har måttet gi fra seg kontroll over noen bydeler i Anbar-provinsens hovedstad Ramadi.

Men den tidligere opprørsbastionen Falluja, der amerikanske soldater utkjempet noen av sine blodigste kamper siden Vietnam-krigen, er fortsatt under islamistenes kontroll.

Islamistene tok kontroll over deler av Ramadi og Falluja i forrige uke. Det er første gang siden 2003 at ytterliggående islamister har oppnådd så sterk og åpen kontroll med store byer. Falluja ligger 60 kilometer vest for Bagdad.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media