Islamister oppsøkte flyktninger ved Politiets utlendingsenhet i Oslo

Men politiet kjenner ikke til informasjonen.

TOK KONTAKT MED FLYKTNINGER: Islamister skal ha oppsøkt flykttninger ved Pu-mottaket på Tøyen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TOK KONTAKT MED FLYKTNINGER: Islamister skal ha oppsøkt flykttninger ved Pu-mottaket på Tøyen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hos Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo skal islamister i Oslo tatt kontakt med nyankomne flyktninger. Det bekrefter flere uavhengige kilder overfor Dagbladet.

Islamistene skal ha vært i samtaler med blant annet syriske flyktninger utenfor mottaket på Tøyen i Oslo. De siste samtalene skal ha funnet sted i slutten i forrige måned får Dagbladet bekreftet.

- Det virket som avhør En flyktning som ble oppsøkt av islamistene forteller om at samtalene handlet om hvorfor de hadde kommet til Norge.

- De spurte oss om vi støttet Assad-regimet, Den Frie Syriske Hær eller IS og om grunnen til hvorfor hadde kommet til Norge, sier flyktningen til Dagbladet.

Flere av flyktningene skal ha oppfattet møtet som ubehagelig.

- Vi lurte på hvorfor de spurte oss om hvilke standpunkt vi har og ble veldig engstelige. Det virket som et avhør, sier flyktningen.

Politiet kjenner ikke til informasjonen Men Fellesopperativ avdeling og seksjonsleder Rolf-Arne Kurthi ved utlendingsenheten på Tøyen kjenner ikke til informasjonen.

- Han kjenner ikke til informasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Daniel Drageset i Politiets utlendingsenhet til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer