Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamister sier de står bak selvmordsangrep i Beirut

Minst 24 døde etter eksplosjon ved den iranske ambassaden i Libanon.

AMBASSADEANGREP: Redningsmannskaper og andre flokket seg til åstedet for angrepet ved den iranske ambassaden i Beirut i dag. Foto: HASAN SHAABAN / Reuters / NTB scanpix
AMBASSADEANGREP: Redningsmannskaper og andre flokket seg til åstedet for angrepet ved den iranske ambassaden i Beirut i dag. Foto: HASAN SHAABAN / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe ekstreme islamister med tilknytning til al-Qaida tar på seg skylden for selvmordsangrepet nær Irans ambassade i Beirut. Minst 24 mennesker ble drept og 146 såret i eksplosjonene.

Minst 23 personer er drept og 146 er såret i eksplosjonene som rammet like ved Irans ambassade i Beirut i Libanon, ifølge Libanons helseminister, melder NTB.

En bilbombe eksploderte tirsdag i den sørlige delen av Beirut i Libanon, ikke langt fra den iranske ambassaden. Minst sju personer er drept, ifølge en sikkerhetskilde.

Minst seks bygninger i ambassadeområdet skal ha blitt ødelagt. Det ble først meldt at området ble rammet av to raketter, men en sikkerhetskilde sa senere at det var snakk om en bilbombe. Libanesiske medier viste tirsdag morgen bilder av sårede personer som ble båret bort fra stedet der en eller flere eksplosjoner fant sted.

Den sørlige delen av Libanons hovedstad regnes som et kjerneområde for den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen.

Både Hizbollah og Iran støtter Syrias president Bashar al-Assad.

Hizbollah har sendt medlemmer av sin væpnede fløy til Syria for å hjelpe regimet i kampen mot opprørerne, som i all hovedsak er sunnimuslimer.

Krigen i Syria har skjerpet konflikten mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer i Libanon.

(NTB)