DRAPSTRUSLER:  En militant islamistgruppe truer med å drepe Frankrikes president François Hollande. Foto: AFP PHOTO / GEORGES GOBET
DRAPSTRUSLER: En militant islamistgruppe truer med å drepe Frankrikes president François Hollande. Foto: AFP PHOTO / GEORGES GOBETVis mer

Islamister truer med å drepe Hollande

Oppfordrer også til angrep mot franske mål verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer fra al-Minbar Jihadi Media Network, et nettsted for militante islamister med bånd til al-Qaida.

Angrep mot Hollande og franske mål vil ifølge nettstedet være en måte å vise støtte til muslimer i Den sentralafrikanske republikk og Mali.

Oppfordringen til terror er satt fram i form av 22 plakater, en video, en artikkel og et dikt som er gjengitt på nettsiden.

- Til våre ensomme ulver i Frankrike, drep den vantro og kriminelle presidenten og terrorister den forbannede regjeringen. Bomb dem og skrem dem for å vise støtte til de sårbare i Den sentralafrikanske republikk, lyder oppfordringen som ble lagt ut på nettstedet tidligere i måneden.

- Verken Hollande eller hans soldater vil få oppleve fred i Frankrike så lenge ikke muslimer i Mali og Den sentralafrikanske republikk får leve skikkelig i sine land, heter det videre.

Frankrike sendte styrker til Mali i januar i fjor, for å bekjempe militante islamister og tuaregopprørere som hadde tatt kontroll over den nordlige delen av landet.

Frankrike har også sendt 2.000 soldater til Den sentralafrikanske republikk for å støtte den afrikanske fredsstyrken som forsøker å få slutt på striden mellom muslimer og kristne som blusset opp etter et kupp.

(NTB)