Islamister truer Spania

Det kommer nye angrep hvis landet ikke trekker seg ut av Irak og Afghanistan, heter det i en fax.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Telefaxen skal ha blitt sendt til redaksjonen i den konservative dagsavisen ABC. I brevet beskyldes Spania for å fortsette sine aggressive handlinger mot muslimer. Faxen er håndskrevet på arabisk, men det er usikkert om den er ekte eller reell.

Det er angivelig den islamistiske gruppa gruppa Abu Nayaf al-Afgani som har sendt brevet. Brevet skal ifølge ABC inneholde et ultimatum som gikk ut i går formiddag. Det kreves at Spania trekker deg ut av Irak. Spania vil bli utsatt for flere bombeangrep dersom landet ikke trekker sine soldater ut av Irak og Afghanistan.

Spansk politi undersøkte mandag brevet undertegnet av Abu Dujana al Afgani, Ansar Group, al-Qaida i Europa. Han hevder å representere Al-Qaidas Europa-gruppe. Mannen, som også er kjent som Abu Duham al Afgani, er den samme som tok på seg ansvaret for togbombene i Madrid to dager etter terroraksjonen, i en video som ble funnet utenfor en moske utenfor Madrid.

- Hvis kravene ikke innfris, vil vi erklære krig og vi sverger ved Allah at vi vil omgjøre deres land til et inferno og deres blod vil flyte som elver, heter det i brevet ifølge AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.