København 20040425.  Tivoli. Berg-og-dalbanen Dæmonen er den nyeste attraksjonen i Københavns Tivoli. I en fart på 77 km/t suser passasjerene gjennom tre looper i den nesten 600 meter lange banen.
Foto: Paul Kleiven / SCANPIX
København 20040425. Tivoli. Berg-og-dalbanen Dæmonen er den nyeste attraksjonen i Københavns Tivoli. I en fart på 77 km/t suser passasjerene gjennom tre looper i den nesten 600 meter lange banen. Foto: Paul Kleiven / SCANPIXVis mer

Islamister vil ha shariasoner i Danmark

Her vil de ta tak i alkohol, spill og disko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe islamister som er inspirert av britiske salafister, varsler at den vil opprette shariasoner i København.

Gruppen sier den i første omgang skal begynne å patruljere døgnet rundt i Tingbjerg-bydelen, og siden på Nørrebro og endelig i resten av Danmark, skriver Jyllands-Posten.

I shariasonene skal de ta tak i folk som drikker alkohol, spiller, går på diskotek eller gjør andre ting som salafistene mener strider mot islam.

Muslimers Fællesråd, som er paraplyorganisasjonen for muslimer i Danmark, tar avstand fra shariaplanene.

- Vi skal ikke være blinde for deres ekstreme tilbøyeligheter i vårt samfunn, sier talsmann for Muslimers Fællesråd, Mustafa Gezen.

Han frykter at mange unge vil være mottakelige for de islamistiske holdningene, og han varsler at de skal gå ned på folkeskolenivå for å motarbeide holdningene og få fram hvor viktig det er med demokratisk deltakelse.

(NTB)