Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Islamistgruppa Boko Haram har bortført 40 gutter og menn mellom 10 og 23 år

Tok dem med inn i Sambisa-skogen.

BLE BORTFØRT:  Øyevitner sier at islamistgruppa Boko Haram har bortført 40 gutter og menn i Nigeria. Dette bildet er fra en propagandavideo gruppen la ut i oktober i år. Foto: Boko Haram / AFP Photo / NTB Scanpix
BLE BORTFØRT: Øyevitner sier at islamistgruppa Boko Haram har bortført 40 gutter og menn i Nigeria. Dette bildet er fra en propagandavideo gruppen la ut i oktober i år. Foto: Boko Haram / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamistgruppa Boko Haram har bortført 40 gutter og menn fra en avsidesliggende landsby nordøst i Nigeria, opplyser øyenvitner.

En stor gruppe opprørere fra Boko Haram stormet landsbyen Malari i delstaten Borno tidligere denne uken. De tok 40 gutter og menn mellom 10 og 23 år med seg ut i Sambisa-skogen som ligger i nærheten der man antar at gruppa har en stor base.

Nyheten om bortføringene ble kjent sent fredag da noen av landsbyboerne som hadde klart å flykte, kom fram til delstatshovedstaden Maiduguri.

- De kom i pickup-biler, bevæpnet med rifler og samlet alle gutter og menn i landsbyen. Der preket de for oss før de plukket ut 40 av våre gutter og unge menn og tok dem med seg, forteller øyenvitnet Bulama Muhammad til AFP.

Boko Haram selv har ikke kommentert opplysningene ennå.

I løpet av fjoråret ble hundrevis av jenter, gutter, kvinner og menn bortført av terrorgruppa. (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media