- ONDSKAP UTEN GRENSER:  Videoen der kidnapperne truer med å henrette den franske familien på sju ble publisert på Youtube i dag. Frankrikes utenriksminister sier videoen er sjokkerende, og viser en ondskap uten grenser. I begynnelsen av januar gikk franske styrker inn i Mali, noe som har fått islamistiske opprørsgrupper til å sverge på hevn mot angrepet. Foto: Boko Haram/  AFP
- ONDSKAP UTEN GRENSER: Videoen der kidnapperne truer med å henrette den franske familien på sju ble publisert på Youtube i dag. Frankrikes utenriksminister sier videoen er sjokkerende, og viser en ondskap uten grenser. I begynnelsen av januar gikk franske styrker inn i Mali, noe som har fått islamistiske opprørsgrupper til å sverge på hevn mot angrepet. Foto: Boko Haram/ AFPVis mer

Islamistgruppe truer med å henrette kidnappet fransk familie med fire barn

Viser til intervensjonen i Mali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien på sju ble kidnappet i Nord-Kamerun på tirsdag i forrige uke. Bortføringen ble bekreftet av president Hollande; tre voksne og fire barn var tatt av en terrorgruppe fra Nigeria.

I dag dukket en video, som angivelig skal vise familien i fangenskap, opp på Youtube.

Nyhetsbyrået AFP har vært i kontakt med slektninger av familien, som bekrefter at det dreier seg om de sju som ble kidnappet tirsdag.

Truer med henrettelse I videoen forteller én av kidnapperne at de representerer islamistgruppa Boko Haram (se faktaboks i høyremargen), og at de har gått til krig mot Frankrikes president, skriver France24.

- Den franske presidenten har gått til krig mot islam. Da går vi til krig mot ham, sier en av én av kidnapperne, og viser til Frankrikes intervensjon av Mali.

- Vi, Boko Haram, har tatt sju gisler, to menn, én kvinne og fire barn. Dersom våre krav ikke imøtekommes blir vi nødt til å henrette dem, sier talsmannen videre.

Kravene går blant annet ut på løslating av gruppas medlemmer både i Kamerun og Nigeria.

Samtidig skriver France24 at det foreløpig er uklart om kidnapperne faktisk tilhører den beryktede grupperingen. Boko Haram har aldri tidligere tatt på seg ansvaret for kidnapping, ifølge France24.

Foto: Boko Haram/ AFP
Foto: Boko Haram/ AFP Vis mer

Familien med sju franske statsborgere flyttet til Kamerun høsten 2011 etter at faren i familien fikk seg jobb på et gassanlegg. De tre voksne er ifølge France 24 i 40-åra, mens barna er mellom 5 og 12. De sju ble kidnappet under et besøk i Waza nasjonalpark.

Dagen etter nyheten om kidnappingen ble det kjent at Frankrike har sendt spesialstyrker til Kamerun, for å bidra i etterforskningen. Og to dager etter kidnappingen rapporterte en fransk TV-kanal at familien var frigitt. Dette ble seinere dementert.

- Ondskap uten grenser Overfor nyhetsbyrået AFP bekrefter frankrikes statsminister at myndighetene mener klippet er autentisk.

- Videoklippet analyseres av vår etterretningstjeneste. Franske myndigheter har tett kontakt med Nigerianske og Kamerunske myndigheter, sier Jean-Marc Ayrault.

Han legger til at gruppen etter alt å dømme nå befinner seg i Nigeria.

- Disse bildene er sjokkerende for oss alle. De viser en ondskap uten grenser og alle tilgjengelige ressurser mobiliseres, sier utenriksminister Laurent Fabius.