Islamistgrupper i Midtøsten fordømmer angrep

Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris.

FORDØMMER TERROREN: - Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge, skriver Hizbollahs generalsekretær Hassan Narsallah i en uttalelse. Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris. Foto: AFP / HO / al-Manar
FORDØMMER TERROREN: - Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge, skriver Hizbollahs generalsekretær Hassan Narsallah i en uttalelse. Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris. Foto: AFP / HO / al-Manar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah kaller angrepene «blind terror» og sier «vårt folk i denne regionen kjenner godt til den terroren Den islamske staten har utført i Paris».

- Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge. De vet de ikke vil bestå, skriver Nasrallah i en uttalelse og viser til tapene ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har lidd i Syria og Irak nylig.

Nasrallah viste til selvmordsangrepet som nylig kostet 43 mennesker livet sør i Beirut, der Hizbollah står sterkt, og sa at slike angrep styrker organisasjonens vilje til å bekjempe jihadistene i Syria. Hizbollah har støttet Syrias president Bashar al-Assad i kampen mot IS i den syriske borgerkrigen.

Fra Gaza sendte en høytstående tjenestemann i Hamas ut en uttalelse om at de «på det sterkeste fordømmer angrepene og de fiendtlige handlingene i Paris». «Vi meddeler vår dypeste kondolanse til ofrenes familier og vi ønsker trygghet og sikkerhet for Frankrike», heter det.

Også en høytstående tjenestemann i Islamsk jihad, Nafez Azzam, fordømmer angrepene.

- Jeg tror ikke islam tillater slike lemfeldige og tilfeldige drap, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer