Islamistgrupper i Midtøsten fordømmer angrep

Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris.

FORDØMMER TERROREN: - Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge, skriver Hizbollahs generalsekretær Hassan Narsallah i en uttalelse. Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris. Foto: AFP / HO / al-Manar
FORDØMMER TERROREN: - Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge, skriver Hizbollahs generalsekretær Hassan Narsallah i en uttalelse. Ledere fra Hamas, Hizbollah og Islamsk jihad har alle gått ut og fordømt terrorangrepene i Paris. Foto: AFP / HO / al-ManarVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah kaller angrepene «blind terror» og sier «vårt folk i denne regionen kjenner godt til den terroren Den islamske staten har utført i Paris».

- Den islamske staten kommer ikke til å vare lenge. De vet de ikke vil bestå, skriver Nasrallah i en uttalelse og viser til tapene ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har lidd i Syria og Irak nylig.

Nasrallah viste til selvmordsangrepet som nylig kostet 43 mennesker livet sør i Beirut, der Hizbollah står sterkt, og sa at slike angrep styrker organisasjonens vilje til å bekjempe jihadistene i Syria. Hizbollah har støttet Syrias president Bashar al-Assad i kampen mot IS i den syriske borgerkrigen.

Fra Gaza sendte en høytstående tjenestemann i Hamas ut en uttalelse om at de «på det sterkeste fordømmer angrepene og de fiendtlige handlingene i Paris». «Vi meddeler vår dypeste kondolanse til ofrenes familier og vi ønsker trygghet og sikkerhet for Frankrike», heter det.

Også en høytstående tjenestemann i Islamsk jihad, Nafez Azzam, fordømmer angrepene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Jeg tror ikke islam tillater slike lemfeldige og tilfeldige drap, sier han.

Hamas og Islamsk jihad har tidligere stått bak en rekke selvmordsaksjoner der hundrevis av israelere ble drept.

(NTB)