Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Islamistisk gruppe vil ha turistflukt fra Egypt

Gir turistene frist til torsdag.

VIL HA TURISTENE BORT: Islamistgruppa Ansar Bayt al-Maqdi ber turistene forlate Egypt. Bidlet viser reisende som forlater Egypt etter søndagens bussbombe, som krevde fire menneskeliv. Dette var det første angrepet rettet mot turister etter at Mohamed Morsi i juli ble avsatt som president.Foto: Khaled Desouki / AFP / NYB Scanpix
VIL HA TURISTENE BORT: Islamistgruppa Ansar Bayt al-Maqdi ber turistene forlate Egypt. Bidlet viser reisende som forlater Egypt etter søndagens bussbombe, som krevde fire menneskeliv. Dette var det første angrepet rettet mot turister etter at Mohamed Morsi i juli ble avsatt som president.Foto: Khaled Desouki / AFP / NYB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den militante islamistgruppa Ansar Bayt al-Maqdi ber alle turister forlate Egypt innen torsdag 20. februar.

Twitter-trussel
Den Sinai-baserte gruppa tar til Twitter for å skremme vekk de reisdende.

- Vi anbefaler turistene å forlate landet før deadlinen går ut, skriver de på nettstedet på engelsk, ifølge Reuters.

Meldingen bidrar til å skade en presset egyptisk økonomi, som allerede lider av at turistene uteblir fra landet.

- Ansar Bayt al-Maqdi utfordrer det egyptiske sikkerhetsapparatet, og landet generelt, ytterligere når de truer med å sikte seg inn mot turister i tida fremover, sier talsmann for innenriksdepertementet, Hany Abdel Latif.

Angriper myndighetene
Militante islamister har gjennomført en rekke angrep i Sinai-området siden Egypts folkevalgte president Mohamed Mursi ble styrtet i et militærkupp 3. juli. Ansar Bayt al-Maqdi har lenge angrepet politifolk og politistasjoner.

De har også på seg ansvaret for bussbomben som i helga krevde fire menneskeliv i den egyptiske byen Taba like ved grensa til Israel.

Gruppa, som henter inspirasjon fra al-Qaida, anses å være blant de største sikkerhetstruslene i Egypt.

De er sterkt kritiske til den midlertidige regjeringen, som kom til makten etter at den islamistiske presidenten Mohamed Morsi ble avsatt i fjor.

Ansar Bayt al-Maqdi har tidligere kommet med en erklæring der de sier at de vil angripe regimets økonomiske interesser over alt for å få en stopp på «det de gjør mot muslimene».

- Tar forholdsregler
Egyptiske myndigheter bekrefter overfor BBC at de tar truslene alvorlig.

En talskvinne ved den egyptiske ambassaden i London sier til avisa at selv om de ikke kan være sikre på at trusselen er autentisk har de «tatt ekstra forholdsregler for å beskytte turistene i resort-området Sharm el-Sheikh».

ØKONOMISKE INTERESSER: Islamistgruppa Ansar Bayt al-Maqdi har tidligere uttalt at de vil angripe myndighetenes økonomiske interesser over alt. Bildet viser ferierende turister i Sharm el-Sheikh i begynnelsen av februar. Foto: Khaled Elfiqi / EPA / NTB Scanpix
ØKONOMISKE INTERESSER: Islamistgruppa Ansar Bayt al-Maqdi har tidligere uttalt at de vil angripe myndighetenes økonomiske interesser over alt. Bildet viser ferierende turister i Sharm el-Sheikh i begynnelsen av februar. Foto: Khaled Elfiqi / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart