IKKE IS: Dagbladet har tidligere fortalt om hvordan terrorgruppa IS leder an blant islamistgrupper i hvordan bruke nettet til propaganda og hacking. Middle East Cyber Army gjør det overfor Dagbladet klart at de ikke har noen ting med IS å gjøre, og at de tar avstand fra terrorgruppa - men bekrefter at de hacket det norske erotikknettstedet Erotikknett.no. Faksimile: Twitter
IKKE IS: Dagbladet har tidligere fortalt om hvordan terrorgruppa IS leder an blant islamistgrupper i hvordan bruke nettet til propaganda og hacking. Middle East Cyber Army gjør det overfor Dagbladet klart at de ikke har noen ting med IS å gjøre, og at de tar avstand fra terrorgruppa - men bekrefter at de hacket det norske erotikknettstedet Erotikknett.no. Faksimile: TwitterVis mer

Islamistisk hackergruppe til Dagbladet: - Derfor hacket vi norsk erotikkside

- Tilbyr noe som er forbudt i alle religioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere norske nettsider er blitt angrepet av islamisthackere. En av dem var nettsiden Erotikknett.no. Helga 24-25 januar ble nettbrukere som ville lese erotiske noveller, se på porno eller kjøpe sexleketøy møtt med en melding om at siden av «HACKED BY MECA — Middle East Cyber Army».

Dagbladet fortalte søndag om hvordan terrorgruppa IS leder an blant islamistgrupper i hvordan bruke nettet til propaganda og hacking. Middle East Cyber Army gjør det overfor Dagbladet klart at de ikke har noen ting med IS å gjøre, og at de tar avstand fra terrorgruppa - men bekrefter at de hacket det norske erotikknettstedet.

- Vi angriper bare store mål - store selskaper, banker, institusjoner, universiteter og så videre. Årsaken til at vi angrep Erotikknett.no er fordi den tilbyr noe som er forbudt i alle religioner. Jeg tror du skjønner hvor jeg vil, skriver MECA i en Facebook-melding til Dagbladet.

Ikke IS Ifølge det sveitsiske datanettstedet Zone H står gruppa bak over 1900 dataangrep mot ulike nettsteder.

På sin Twitter-konto har gruppa lagt ut to meldinger om at de ikke har noen som helst forbindelse til IS:

«!!!!!!!!! IMPORTANT !!!!!!!!! FAST AND CLEAR? WE DNT REPRESENT ISIS,NOR THEY REPRESENT US !!!! AND DOT ON THE LINE !!!!»

«#MiddleEastCyberArmy #NoConnectionWithISIS #ISISPresentingTheFalseISLAM».

Skremmeskudd - Det var et såkalt DNS—redirect-angrep, der brukeren som gikk inn ble sendt til en annen nettside, sier Terje Presthus, daglig leder i eierselskapet Dream Entertainment AS, til Dagbladet.

ANGREPET: Flere norske nettsider er blitt angrepet av islamisthackere. En av dem var nettsiden Erotikknett.no.
ANGREPET: Flere norske nettsider er blitt angrepet av islamisthackere. En av dem var nettsiden Erotikknett.no. Vis mer

- Det var første gang vi har opplevd noe sånt. Det var en interessant opplevelse — jeg ble litt paff. Men det er viktig å understreke at nettbutikken vår ikke var berørt. Ingen kredittkortopplysninger er på avveie. Nettbutikken driftes på egne servere, sier Presthus og legger til:

- Det var et skremmeskudd, men jeg har ikke tenkt at vi var et typisk mål det var verdt å bruke tid på. Jeg trodde ikke at de ekstreme muslimene skulle ta oss — av alle nettsider.

Hos IT-selskapet Sircon, som drifter Erotikknett, får Dagbladet opplyst at angrepet kom fra Brasil - men at den brasillianske IP-adressen også kan være en dekkadresse.

Studenthackere Middle East Cyber Army skriver til Dagbladet at de er en hackergruppe som består av seks medlemmer - studenter - fra forskjellige muslimske land.

- Hensikten bak gruppa er å vise verden at de er hjernevasket av TV - og at muslimer ikke er terrorister, skriver gruppa i en Facebook-melding til Dagbladet.

- Vi er totalt seks medlemmer, og holder til i forskjellige land - blant annet Syria, Marokko, Palestina og Indonesia, skriver gruppa.

- Vi representerer ikke IS, og mener de motarbeider islam. Islam er en fredelig religion, skriver hackergruppa til Dagbladet.,

Islam - ikke terror - Hva er målet deres?

- Målet vårt er å vise at det ikke finnes sikre datasystemer, og samtidig at islam ikke betyr terrorisme. Vi har ingen ondsinnede mål - vi ønsker å respektere Koranen og vår religion.

Gruppa undertegner meldinga med sine signaturer:

«WE ARE : THE GREATEST - AnaCoNdA - kh.mar.404 - RebelGhost DX - Scream4.0.4 - Hamooda El Bess- & ALL MUSLIMS»