OPPTØYER:  Det muslimske brorskap ble erklært en terrororganisasjon av egyptiske myndigheter på onsdag. Bildet er tatt under opptøyer fra medlemmer av Det muslimske brorskap og Mursi-tilhengere i juli i år. Foto: REUTERS
OPPTØYER: Det muslimske brorskap ble erklært en terrororganisasjon av egyptiske myndigheter på onsdag. Bildet er tatt under opptøyer fra medlemmer av Det muslimske brorskap og Mursi-tilhengere i juli i år. Foto: REUTERSVis mer

Islamistiske studenter har satt fyr på universitetsbygninger i Kairo

Én 19-årig student er blitt drept av politiet etter å ha satt fyr på to universitetsbygninger i Kairo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene, som er tilhengere av Det muslimske brorskap, stormet lørdag en fakultetsbygning på universitetet al-Azhar i Kairo og satte fyr på to bygninger. Flere studenter var oppe til eksamen, og brannen spredte seg til to etasjer.

Det oppsto kamper mellom studentene og politiet, og minst én student skal ha blitt drept.

Brannmenn fikk kontroll over brannen, opplyser egyptiske tjenestemenn.

Den egyptiske regjeringen erklærte onsdag at Det muslimske brorskap er en terroristorganisasjon, og at alle deres protestaksjoner er ulovlige.

Fredag trappet myndighetene opp jakten på medlemmer av brorskapet, og tre personer ble drept i sammenstøt mellom islamistiske demonstranter og motstandere. 265 personer ble fredag pågrepet etter at politiet slo ned på demonstrasjoner i flere byer.

Brorskapet har sverget at de vil fortsette protestene til tross for politiets voldelige framferd.

(NTB)