KRITISK: Myndighetene har arrestert en rekke nyvalgte ledere av brorskapet før valget på ny nasjonalforsamling, sier Det muslimske brorskaps advokat, Abdel Moneim Abdel Maksoud. Foto: Reuters
KRITISK: Myndighetene har arrestert en rekke nyvalgte ledere av brorskapet før valget på ny nasjonalforsamling, sier Det muslimske brorskaps advokat, Abdel Moneim Abdel Maksoud. Foto: ReutersVis mer

Islamistledere pågrepet i Egypt

Har arrestert en rekke nyvalgte ledere i Det muslimske brorskap før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Høytstående medlemmer av Det muslimske brorskap ble pågrepet mandag morgen, opplyser kilder i den islamistiske bevegelsen.


Egyptiske sikkerhetsstyrker aksjonerte blant annet mot boligene til nestleder Mahmoud Ezzat og styremedlem Essam al-Erian.

Til sammen ble 14 personer pågrepet.

- Med disse arrestasjonene har myndighetene arrestert en rekke nyvalgte ledere av brorskapet før valget på ny nasjonalforsamling, sier advokaten Abdel Moneim Abdel Maksoud.

Det muslimske brorskap er offisielt forbudt i Egypt, og medlemmene blir med jevne mellomrom arrestert. I det forrige valget i 2005 fikk medlemmene lov til å stille som uavhengige kandidater og kapret 20 prosent av plassene i nasjonalforsamlingen.

Analytikere regner imidlertid med at den andelen kommer til å falle i valget til høsten, blant annet på grunn av nye valglover.

- Dette er en del av en ny aksjonskampanje mot gruppen vår. Vi er i ferd med å forberede oss til valget, og målet med arrestasjonene er å hindre oss i det, sier Mohammed el-Katatni, medlem av bevegelsens veiledningsråd.

Det muslimske brorskap er regnet som den eneste opposisjonsbevegelsen som er i stand til å samle flere tusen mennesker til demonstrasjoner, men gruppen har de siste årene ikke oppfordret til protester og holder seg til en ikkevoldslinje.


(NTB)