Islamistpredikant invitert til Oslos største skole

Den samme skolen som Pegida-aktivisten Max Hermansen er permittert fra.

Kuben videregående skole i Oslo. Foto: Skolen
Kuben videregående skole i Oslo. Foto: SkolenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En omstridt islamistist predikant er invitert til å holde foredrag på Kuben videregående skole i Oslo. Det er samme skole som Pegida-aktivisten Max Hermansen er permittert fra.

Den amerikanske muslimen Kamal El-Mekki er tilhenger av et straffesystem etter saudiarabisk modell, med avkutting av hender og halshogging i Vesten. Han oppfordrer til dødsstraff for dem som forlater islam, skriver Dagen.

Det er organisasjonen Norges Unge Muslimer som har invitert El-Mekki til Norge. Da El-Mekki ble invitert til å snakke i Folkets Hus i Stockholms-forstaden Rinkeby på forsommeren, endte det med at svensk LO satte foten ned for arrangementet.

Zakaria Saaliti, som er leder i Norges Unge Muslimer, sier de tar avstand fra Kamal El-Mekkis syn på slaveri.

- Vi er av en helt annen oppfatning og tar avstand om det viser seg at han faktisk mener dette er noe som er tillatt i dag. Når det gjelder dødsstraff for narkotika og hudud-straffer, får uttalelsene stå for hans egen regning, sier han.

Formelt er det Kuben Yrkesarena, ikke skolen, som leier ut et auditorium ved lokalet.

- Vi har kalt inn til et møte med Norges Unge Muslimer der vi gjennomgår felles forståelse for arrangementet, sier rektor Kjell Ove Hauge ved Kuben videregående skole. Han viser ellers til administrerende direktør i Kuben Yrkesarena.

Direktør Remi Pettersen i Kuben Yrkesarena slår fast at saken er uproblematisk.

- Vi har sjekket og funnet ut at dette er fine folk. Innhold på arrangementet er ikke noe vi blander oss bort i, sier direktør Remi Pettersen i Kuben Yrkesarena.

- Max Hermansen har måttet slutte på Kuben videregående. Om han og Pegida ville leie lokalene, ville han fått ja?

- Ingen kommentar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram