Islamkritiker trekker seg etter PSTs trusselvurdering

Mener islamkritisk organisasjon er kuppet av nazister.

- KUPPET AV NAZISTER: Remi Huseby (22) var i februar talsmann for Norwegian Defence League. Nå har han trukket seg fra organisasjonen fordi den "er kuppet av nazister", ifølge ham selv. Foto: Harald Nordbakken/Haugesund Avis
- KUPPET AV NAZISTER: Remi Huseby (22) var i februar talsmann for Norwegian Defence League. Nå har han trukket seg fra organisasjonen fordi den "er kuppet av nazister", ifølge ham selv. Foto: Harald Nordbakken/Haugesund Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På Politiets sikkerhetstjenestes pressekonferanse i går navnga PST-sjef Janne Kristiansen en ny anti-islamsk organisasjon de følger i Norge, «Norwegian Defence League» (NDL).

Organisasjonen er lite omtalt i den norske offentligheten, men er godt kjent blant høyreekstreme, islamkritikere og ikke minst i den antirasistiske bevegelsen. Unge menn På Facebook har ulike NDL-grupper over 500 tilhengere og gruppens ledere hevder de har over 600 tilhengere i Norge. Mange er unge menn i 20-årene og inspirerte av forgjengeren «English defence league» i Storbritannia.

- NDL profilerer seg som en lovlig politisk bevegelse, men som vi ser fra Storbritannia, så er grensene flytende. Det ender ofte i voldelige konfrontasjoner med meningsmotstanderne, sier avdelingsdirektør ved analyse i PST, Jon Fitje, til Dagbladet.

Talsmann trekker seg 22 år gamle Remi Huseby fra Haugesund, som stod fram som talsmann for gruppen tidlig i februar, har fått mye oppmerksomhet fra media og antifascistiske organisasjoner. Forrige uke ble han kastet ut av Transportarbeiderforbundet på grunn av engasjementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer