Islamsk Jihad stanser angrep

De palestinske ekstremistene lover å stanse aksjonene. Yassir Arafat fikk ikke feiret jul i Betlehem, og Israel fastholder at reiseforbudet gjelder til han har arrestert mennene som drepte turistministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig vil stanse alle militære operasjoner mot Israel, sier en av gruppens ledere til nyhetsbyrået AFP. Nafez Azzam sier at beslutningen er tatt av hensyn til palestinsk enhet.

Islamsk hellig krig har tatt på seg skylden for flere terroraksjoner mot israelere. Gruppen kunngjorde før helgen at den ikke ville innstille aksjonene mot Israel, men har nå kommet til en annen konklusjon.

Hamas opplyste fredag at organisasjonen inntil videre vil innstille sine selvmordsaksjoner inne i selve Israel, men fortsette motstandskampen i de okkuperte områdene.

Arafat ble nektet å reise til Betlehem julaften for å delta i den kristne julefeiringen, slik han har pleid å gjøre de siste årene. Reiseforbudet førte til internasjonale protester, uten at det hjalp.

1. juledag bekreftet en israelsk regjeringstalsmann at reiseforbudet vil stå ved lag så lenge Arafat ikke sørger for å pågripe ettersøkte terrorister. Ifølge talsmannen Raanan Gissin har Arafat fått navnene på de to mistenkte gjerningsmennene bak drapet på turistminister Rehavam Zeevi. Begge skal være medlemmer av Folkefronten for frigjøring av Palestina (PLFP).

Israel krever også at Arafat arresterer PLFPs politiske leder Ahmed Sadat og hans nestkommanderende. Ifølge israelerne har alle de ettersøkte tilhold i Ramallah, like ved Arafats hovedkvarter.

I dag tidlig tok israelske styrker seg over grensa til Jordan på jakt etter mennene som skjøt og drepte en israelsk soldat i morgentimene. Tre soldater ble såret - hvorav en alvorlig, melder nyhetsbyrået AP.

Israelerne gjennomsøker grenseområdet i jakten på de ukjente gjerningsmennene som skjøt mot den israelske grensepatruljen. De første indikasjonene tydet på at skuddene kom fra den jordanske siden av grensen. Men en israelsk kilde sa senere at gjerningsmennene hadde tatt seg inn i Israel fra Jordan.

Militære kilder sier til CNN at israelske styrker valgte å ta opp jakten ved å kry sse Jordanelva over til nabolandet. Dette er et område som formelt tilhører Jordan, men som kontrolleres av Israel i henhold til fredsavtalen fra 1994. Avtalen tillater israelske styrker å ta seg over grensa i slike tilfeller.

Skyteepisoden fant sted i Jordandalen nord i Israel - halvannen mil nord for Vestbredden. Grenseovergangen i det vanligvis rolige området, ble stengt etter skytinga.

<B>POPULÆR JIHAD: Palestinske ungdommer veiver palestinske og Islamsk Jihad-flagg under en markering i Gaza.
DREPT AV POLITIET: Liket av Jihad-supporteren Abdel Elazeez Sawarka ble lørdag begravet ved flyktningeleiren Jebaliya i Gaza. Dagen før ble han skutt og drept av palestinsk politi under en begravelses-prosesjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer