Islamsk menighet i Oslo for flerkoneri, men ikke i Norge

Den islamske menigheten Islamic Cultural Centre Norway i Oslo argumenterer for flerkoneri, men mener samtidig at man skal følge norsk lov i Norge og dermed holde seg til én ektefelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menigheten som holder til i Tøyenbekken i Oslo, har 2.500 medlemmer, og mottok i fjor statsstøtte på til sammen 672.000 kroner.

I den ni sider lange utredningen «Polygami (flerkoneri) i islam» på menighetens nettsted argumenteres det for at flerkoneri er fordelaktig og bør praktiseres der forholdene ligger til rette for det, skriver Aftenposten.

Ikke fjernet

Etter oppslaget i Aftenposten, la menigheten søndag ut en erklæring på sitt nettsted:

«Vi henviser til artikkelen i Aftenposten om Polygami. Vi mener at det er forbudt i Norge å ha flere koner. Vi anbefaler våre medlemmer å respektere Norges lover. Derfor vil vi i Norge kun ha maksimalt én ektefelle.»

Likevel har menigheten ikke fjernet utredningen om flerkoneri.

Generalsekretær Iklaq Ahmad sier til Aftenposten at han ikke kjenner til utredningen, men vil komme med en uttalelse om noen dager.

Reaksjoner

Lederen for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Karita Bekkemellem Orheim, vil frata menigheten statsstøtten. Innvandringspolitisk talskvinne for Høyre, Kari Lise Holmberg, mener også at menigheten bør miste statsstøtten.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) er ikke villig til å gå så langt. Hun slår fast at budskapet strider mot grunnleggende norske verdier, men mener at diskusjon av slike spørsmål må være tillatt innenfor ytringsfrihetens grenser.

(NTB