Islamsk menighet i Oslo for flerkoneri

Den islamske menigheten Islamic Cultural Centre Norway i Oslo argumenterer for flerkoneri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Menigheten som holder til i Tøyenbekken i Oslo, har 2.500 medlemmer, og mottok i fjor statsstøtte på til sammen 672.000 kroner.

I den ni sider lange utredningen «Polygami (flerkoneri) i islam» på menighetens nettsted argumenteres det for at flerkoneri er fordelaktig og bør praktiseres der forholdene ligger til rette for det, skriver Aftenposten.

Flerkoneri er forbudt i Norge, noe som utredningen ikke nevner. Det understrekes imidlertid at flerkoneri bør være et unntak fra det alminnelige.

Generalsekretær Iklaq Ahmad sier til Aftenposten at han ikke kjenner til utredningen, men vil komme med en uttalelse om noen dager.

Leder for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Karita Bekkemellem Orheim, vil frata menigheten statsstøtten. Innvandringspolitisk talskvinne for Høyre, Kari Lise Holmberg, mener også at menigheten bør miste statsstøtten.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) er ikke villig til å gå så langt. Hun slår fast at budskapet strider mot grunnleggende norske verdier, men mener at diskusjon av slike spørsmål må være tillatt innenfor ytringsfrihetens grenser.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer