Islamsk Råd: - Alle norske pilegrimer i god behold

325 nordmenn befinner seg i Mekka.

ISLAMSK RÅD:  Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsars tanker går til de omkomne og deres etterlatte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ISLAMSK RÅD: Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsars tanker går til de omkomne og deres etterlatte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 717 mennesker er trampet i hjel og over 805 er skadd under den årlige pilegrimsferden hajj i Mekka, opplyser myndighetene.

Dødstallene har steget voldsomt siden den første meldingen om ulykken kom i formiddag, norsk tid. Da ble det først meldt om 100 døde.

Mer enn 300 nordmenn i Mekka Hendelsen skjedde i byen Mina, rundt fem kilometer øst for muslimenes hellige by Mekka, etter at det utbrøt panikk i folkemassene som beveget seg langs en av hovedferselsårene, gate 204, opplyser sivilforsvaret i Saudi-Arabia torsdag.

Det er i år 325 nordmenn på årets pilgrimsferd i Mekka.

Antallet er så spesifikt fordi norske statsborgere som skal til den årlige storsamlingen i Mekka må søke om et spesielt hajj-visum ved Saudi-Arabias ambassade.

Dette bekrefter generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afsar. Islamsk råd har ikke lykkes å komme i kontakt med noen av nordmennene.

3 millioner mennesker Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge bekrefter at alle norske pilegrimer som har reist til Mekka, er i god behold.

- Vi har vært i kontakt med alle lederne for gruppene som har reist ned fra Norge, og de sier at alle de norske er i god behold, sier Afsar til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.